enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD koronavirüsün merkezi haline gelebilir

ABD koronavirüsün merkezi haline gelebilir
27.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / ABD’de kayıt altına alınan koronavirüs vaka sayısının “ivme kazandığını” açıklayan Dünya Sağlık Örgütü, ülkenin virüsün yeni merkezi haline gelebileceği uyarısında bulundu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (REUTERS,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) koronavirüs küresel salgının yeni ağırlık noktası haline gelebileceğini açıkladı.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris Salı günü, ülkedeki enfeksiyonların “çok büyük ivme ile” yayıldığını ifade etti. Virüsün şu ana kadar ABD’de 42 bini aşkın kişiye bulaştığını kaydeden Harris, son 24 saatte dünyada kayıt altına alınan vakaların yüzde 85’inin Avrupa ve ABD’de olduğunu söyledi.

Harris, bu oranın yüzde 40’ının da ABD’den olduğunu kaydetti.

“ABD’deki vaka sayısının ivme kazanarak arttığını görüyoruz“ diyen sözcü, ABD’nin “henüz olmasa da“ virüsün merkezi haline gelme noktasında “potansiyele sahip olduğunu“ söyledi.

Harris, “ABD’de çok geniş çaplı bir salgın yaşanıyor ve bu salgın yoğun biçimde genişliyor“ dedi.

Harris, ABD’de test yapılması, hastaların izole edilmesi ve virüse yakalanan kişilerin görüştüğü kişilerin tespit edilmesi gibi olumlu gelişmeler olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD’de yurttaşlara evlerinde kalmaları çağrısı yapan eyalet valilerinin sayısı da giderek artıyor.

Avrupa’da bilanço ağırlaşıyor

Mevcut rakamlar ve duruma bakıldığında koronavirüs salgınının merkezinin Avrupa olduğu görülüyor. Salı günü itibarıyla Avrupa’da 200 bini aşkın vaka kayıt altına alındı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, TSİ 17:00 itibarıyla İtalya’da 63 bin 927, İspanya’da 39 bin 673, Almanya’da 31 bin 260 ve Fransa’da 20 bin 149 vaka bulunuyor. Aynı veritabanı ve aynı zaman dilimine göre vaka sayısı Çin’de 81 bin 588 ve İran’da 24 bin 811. ABD’de kayıt altına alınan vaka sayısıysa 46 bin 485.

Pandemiden en çok etkilenen ülke İtalya. Dünya çapında koronavirüs kaynaklı en yüksek ölüm oranı İtalya’da kayıt altına alındı. Ancak son günlerde İtalya’da da ölümlerin azaldığı gözlemleniyor.

DSÖ Sözcüsü Harris, “İtalya’da umut var. Son iki günde daha az vakanın kayıt altına alındığını ve daha az ölüm yaşandığını görüyoruz. Ancak henüz çok erken“ dedi.

Sözcü, zayıf sağlık sistemlerine sahip ve HIV virüsüne sık rastlanan ülkelerde vaka sayısının giderek artmasından da endişe duyduğunu kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mart 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma Payitaht “Abdülhamid”den sonra TRT 1 Ekranlarında..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.