enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dr. Gürsoy: Maske takmak kulak şeklini bozmaz

Dr. Gürsoy: Maske takmak kulak şeklini bozmaz
09.12.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / Maske takmak virüse karşı en etkili yöntemlerden biri. Ancak kullanımı bazen kişileri zora sokabiliyor. “Maske, kulaklarımın şeklini bozar mı?” kaygısı da son zamanlarda konuşuluyor. Uzmanlar bu kaygının yersiz olduğunu söyledi.

Maskeler artık olmazsa olmazımız. Ancak uzun süreli kullanımda kişilerin kulaklarında ağrı yapabiliyor. Bunun önüne geçmek için kimi aparat kullanıyor, kimi de kendi geliştirdiği yöntem ile maskesini takıyor.

Maske, virüsten korunmanın temel yolu olsa da, bazen hayatı güçleştirebiliyor. Kulağı tahriş etmesinin yanı sıra son zamanlarda dile getirilen bir kaygı da var: “Sürekli maske takmak kulak şeklini bozar mı?”

Medikal Estetik Hekim Dr. Devrim Gürsoy, erişkinler için bu korkunun hiçbir geçerliliğinin olmadığını söyleyerek, “Sonuçta kulaklarımız ciddi anlamda güçlü bir kıkırdak ve bağ yapısıyla kafaya bağlı olduğu için maske kullanımı ile ilgili böyle bir riskin olmadığını çok net söyleyebiliriz” dedi.

Dr. Gürsoy: Maske takmak kulak şeklini bozmaz

“Çıkarttığınızda kulağınız eski haline dönecektir”

Dr. Gürsoy bu kaygının tamamen konuya özel duyarlılıktan kaynaklandığı belirtti:

“5-6 saat boyunca o maskeyi taktık, eve geldik maskeyi çıkarttık. Eski haline dönecektir zaten. Dolayısıyla bu korkular duyarlılıkla ilgili korkulardır.”

Uzmanlar maske takmanın koronavirüsle mücadelede en önemli etken olduğunu bir kez daha vurguluyarak, maskenin temas ettiği noktada boşluğun kalmaması gerektiğinin altını çiziyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.