enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
10:25 Su Politikaları Derneği 10 Yaşında
09:04 Zelenski: Yaralı askerlerin takasının ikinci aşaması gerçekleşti
07:54 İngiltere ile AB Cebelitarık konusunda anlaştı
07:41 Şirketlerden N’aber?
07:06 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hindistan’a taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi

Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
30.04.2025
A+
A-

* Binlerce tır silah, eğitim ve siyasi destek ile terör örgütleri büyütülüyor. Türkiye ise kendi sınır güvenliği için harekete geçtiğinde yalnız bırakılıyor, baskı altına alınıyor, tehdit ediliyor. Masada stratejik müttefiklik söylemleri sürerken, sahada ölüm kusan yapılar destekleniyor.Araştırmacı Yazar Oktay İYİSARAÇ-

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Image

ANKARA, 30 NİSAN 2025  – Araştırmacı Yazar Oktay İYİSARAÇ, Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye'ye Yönelik Planların Derin Analizi | Stratejik Araştırmalar Merkezi - STRASAM.ORG ®Stratejin Araştırmalar Merkezi (STRASAM) için kaleme aldığı “Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi‘nde, Tarihin, mertçe savaş açan düşmanlardan çok, dost gibi görünen hainlerin yıktığı devletlerle dolu olduğuna dikkat çekti.

Gerçek Dostluk ve Sessiz Düşmanlık

Oktay İYİSARAÇ, Türkiye’nin son yüzyılda yaşadığı süreçlerin, bu evrensel gerçeğin canlı bir yansıması olduğunun altını çizerek, sıcak sözlerle süslenmiş müttefikliklerin, arka planında sinsice işleyen ihanetlerin perdesi olduğunu dile getirdi.

Projenin Başlangıcı: Demokrasi ve Refah Masalları

Büyük bir proje kurgulandı: Büyük Ortadoğu Projesi!

 “Halklara özgürlük, demokrasi ve refah vaatleriyle süslenen bir plan…” olduğunu dile getiren Oktay İYİSARAÇ, Türkiye’ye ise bu projenin liderlerinden biri olması görevinin biçildiğinin altını çizdi.

“Bölgesel liderlik” hayalleri satılırken, gerçekte Türkiye’nin, bölgeyi etnik ve mezhepsel parçalara ayırmayı hedefleyen emperyal tasarımların taşeronu haline getirilmek istendiğine vurgu yapan Araştırmacı Yazar Oktay İYİSARAÇ, bu oyunun tuzağına gönüllü şekilde düşülmesinin, gelecekte çok ağır bedellerin ödenmesine yol açtığını ifade etti.

Açık Sınır Politikası: BOP’un Görünmeyen Cephesi

Oktay İYİSARAÇ Analizinde, bu süreçte uygulanan açık sınır politikası‘nın, insani yardım kisvesi altında Türkiye’yi istikrarsızlaştırmanın en etkili araçlarından biri olduğunu belirterek, sınırların delik deşik edildiğini ve milyonlarca insanın kontrolsüz biçimde ülkeye dolduğunu kaydetti.

Göç dalgaları sosyal dokuyu bozduğunu hatırlatan Yazar İYİSARAÇ, “güvenlik tehditlerini artırdı, ekonomik dengeleri sarstı.
Bu durum, Türkiye’yi kendi içinden dönüştürmeyi amaçlayan büyük planın sessiz ama en etkili adımıydı” dedi.

Türkiye Tarihinin En Büyük Utancı : Marshall Planı

Tarihsel İhanetler: Marshall Yardımı ve Sanayinin Çökertilmesi

“Türkiye’nin bağımsızlık hamleleri daha önce de sabote edilmişti” hatırlatmasında bulunan Oktay İYİSARAÇ . İkinci Dünya Savaşı sonrası, “Marshall Yardımı” adı altında Türkiye’ye ekonomik destek sunulduğunu, ancak görünürde yardım olan bu sürecin, gerçekte Türkiye’yi tarım toplumuna hapsedip sanayi kalkınmasını engellemeye yönelik” olduğunu aktardı.

Yazar İYİSARAÇ, O dönem kendi uçaklarını üreten, havacılıkta atılım yapan Türkiye’nin, sistematik bir şekilde bu üretim gücünden vazgeçirildiğini belirterek, Uçak fabrikalarının kapatıldığını ve yerli motor üretiminin durdurulduğunu açıkladı.

Bağımsız sanayiden vazgeçirilen Türkiye’nin, dışa bağımlı hale getirildiğinin altını çizen Stratejin Araştırmalar Merkezi (STRASAM) Araştırmacı Yazar Oktay İYİSARAÇ, “Bu tarihi ihanet, bugünkü senaryoların da temelidir: Görünüşte destek, gerçekte bağımlılık!” olduğunu belirtti.

ABD ve YPG'den ortak tiyatro! - SON TV

Terör Örgütlerine Dolaylı Destek: Dostun Hançeri

Oktay İYİSARAÇ, bugün de dost görünümlü güçlerin, Türkiye’nin sınırlarının hemen ötesinde terör devletçikleri kurmak için çalıştığını hatırlatarak, Binlerce tır silah, eğitim ve siyasi destek ile terör örgütleri büyütüldüğünü dile getirdi.

“Türkiye ise kendi sınır güvenliği için harekete geçtiğinde yalnız bırakılıyor, baskı altına alınıyor, tehdit ediliyor” diyen Araştırmacı Yazar Oktay İYİSARAÇ, Masada stratejik müttefiklik söylemleri sürerken, sahada ölüm kusan yapıların da desteklendiğini vurguladı.

Ekonomik Kıskaç: Finansal Prangalar

İYİSARAÇ Analizinde, sahadaki oyun tutmayınca, bu defa masa başında saldırıların başladığını hatırlatarak şunları aktardı:

“Ekonomik darbe girişimleri, manipülatif kredi notları, döviz krizleri birbiri ardına geldi. Türkiye, finansal bağımlılık yoluyla hizaya getirilmeye çalışıldı. Dost görünen merkezler, bir yandan reform çağrıları yaparken diğer yandan krizlerin körüklenmesine arka çıktı” değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü PKK'lı yüzlerce terörist silah bıraktı

“Terörsüz Türkiye” Söylemi: Yeni Bir Tuzak mı?

Yazar Oktay İYİSARAÇ, kaleme aldığı “Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi‘nde,“Terörsüz Türkiye” vizyonuna da değinerek, şöyle devam etti:

“Son dönemde dillendirilen “Terörsüz Türkiye” vizyonu, yüzeyde olumlu görünse de derin yapıda yeni bir tuzak barındırıyor olabilir.
“Terör tehdidi kalktı” bahanesiyle Türkiye’den:

  • Sınır ötesi kazanımlarından vazgeçmesi,
  • Bölgedeki yapay devletçiklere sessiz kalması,
  • Stratejik geri çekilmeler yapması istenebilir.

Bu yüzden, “terör bitti” algısı üzerinden yeni bir teslimiyet planı uygulanmasına karşı uyanık olunmalıdır.

Gerçek Bağımsızlık İçin Tarihten Ders Almak

Türkiye’nin tarihi, dost görünümlü ihanetlerin tarihidir.
Bugün yaşananlar, yeni bir oyun değil, eski bir planın güncellenmiş halidir.
Marshall yardımıyla bağımsızlık zedelenmişti; şimdi göç, terör ve ekonomi üzerinden benzer kuşatma yöntemleri devrededir.

Yıl olmuş 2025…
Ne yazık ki bizler hâlâ tarihten ders almak yerine, içeride bitmek tükenmek bilmeyen siyasi polemiklerle,
adaletsiz ve hukuksuz uygulamalarla,
kişisel hırs ve çıkar uğruna milli birlik zeminini dinamitleyerek emperyal güçlerin planlarını kolaylaştırıyoruz.
İçeride bölünmüş bir millet, dış tehditlere karşı koyamaz; içeride adaletsizlik, dış müdahalelere davetiye çıkarır.
Bu kısır döngü, düşmanın değil, gafletimizin zaferidir.

Gerçek kurtuluş;

  • Siyasi hırsları bir kenara bırakmakta,
  • Hukukun üstünlüğünü gerçek anlamda tesis etmekte,
  • Milli menfaatlerde birleşebilmekte,
  • Ve dışarıdan gelen her türlü planı reddedecek özgüven ve bağımsız bir iradeyi yeniden inşa etmekte yatmaktadır.

Bir liderin portresi: Mustafa Kemal Atatürk - QBLOG

Atatürk’ün ölümsüz ikazı hâlâ yolumuzu aydınlatıyor:

“Efendiler, başka milletlerin parasıyla, başka milletlerin silahıyla kurtuluş aranmaz. Kendi gücümüze, kendi irademize güvenmek zorundayız.”

Türkiye ya kendi gücüne dayanarak ayağa kalkacak,
ya da başkalarının projelerinde kaybolacaktır.

Turkey' di 'Türkiye' oldu | Haberrus

Türkiye’ye Acil Çağrı: Gerçek Kurtuluş İçin 5 Şart

a)  Milli Birlik ve Beraberlik:
İç siyasi çekişmeleri ikinci plana atıp, ülke menfaatlerinde birleşmek zorundayız. Ayrışmak, düşmana hizmet etmektir.

b)  Adalet ve Hukukun Üstünlüğü:
Toplumun her kesiminde adaletin tesis edilmesi, iç direncimizi ve meşruiyetimizi güçlendirir. Hukuksuzluk, devletin temelini sarsar.

c)  Tam Bağımsız Ekonomi:
Dış borca, dış krediye, ithalata dayalı ekonomiden hızla çıkılmalı; üretim, teknoloji ve yerli sanayi desteklenmelidir.

d)  Stratejik Dış Politika:
Hiçbir küresel gücün piyonluğuna soyunmadan, kendi çıkarlarımız doğrultusunda bağımsız ve çok yönlü bir dış politika izlenmelidir.

e)  Milli Savunma ve Sınır Güvenliği:
Sınırlarımızın ötesinde ve içinde, her türlü terör tehdidine karşı kesintisiz ve ödünsüz mücadele verilmelidir. “Terör bitti” yalanlarıyla gaflete düşülmemelidir.

Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle Anıyoruz! – Optimed Sağlık Grubu

 

Atatürk’ten son bir uyarı:

“Milli benliğini bulamayan milletler, başka milletlerin şikârıdır.”

Ah be ATAM keşke Rabbim sana bir 15 yıl fazla ömür biçseydi o zaman her şey çok daha sağlam temelde olurdu!

***

Yazar hakkında

Araştırmacı Yazar Oktay İYİSARAÇ, İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ön lisansını Mustafa Kemal Üniversitesi Endüstriyel Elektronik programında, lisansını Anadolu Üniversitesi İktisat fakültesinde, Yüksek lisans eğitimini Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Yönetimi programında tamamlamıştır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında Hava Savunma ve Komuta Kontrol Sistemleri alanında görev yapmıştır. Sonrasında TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma Geliştirme Enstitüsünde (SAGE) proje yöneticiliği yapmış, Türkiye’nin ilk mobil uçuş ve test altyapısı yanında Uydu Haberleşme Test İzleme Merkezini kurmuştur. Delta V Uzay Teknolojileri A.Ş firmasında 1,5 yıl Proje Yöneticiliği/Ekip Liderliği yapmıştır. Halihazırda savunma sanayii alanında teknik danışmanlık hizmeti vermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.