enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Donald Trump’ın ‘Taylor Swift’ten nefret ediyorum’ paylaşımına tepkiler büyüyor

Donald Trump’ın ‘Taylor Swift’ten nefret ediyorum’ paylaşımına tepkiler büyüyor
17.09.2024
A+
A-

Trump’ın paylaşımı, Taylor Swift’in takipçilerine Kamala Harris’e oy vereceğini bildirmesinden birkaç gün sonra geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Pop megastarı Taylor Swiftin önümüzdeki kasım ayında yapılacak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanlık Seçimi’nde Demokratların adayı Kamala Harris’i destekleyeceğini açıklamasından günler sonra Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’tan tepki geldi.

Trump, Truth Social medya hesabından tamamı büyük harflerle yaptığı paylaşımla Swiftie’lere (Swift’in hayran topluluğu) darbe vurdu: “TAYLOR SWIFT’TEN NEFRET EDİYORUM!”

Geçen haftaki Trump-Harris münazarasının ardından, ekibi ve vekilleri bu desteği görmezden gelmeye çalışsa da, Trump’ın Swift’in 284 milyon Instagram takipçisine Harris’e oy vermeyi planladığını bildirmesinden dolayı kızgın olduğu ortada.

Swift’in paylaşımı dokuz milyondan fazla “beğeni” almıştı.

Trump, Swift’ in kendisini başkanlık için desteklediğini öne süren ve Swift’in desteğine imrendiğini açıkça gösteren yapay zeka görüntüleri yayınlamıştı. Görsellerden birinde “Sam Amca” kılığındaki Swift görülüyor ve “Taylor, Donald Trump’a oy vermenizi istiyor” yazıyordu.

Swift Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Trump’ın yapay zeka paylaşımlarının desteğini açıklama kararını etkilediğini söyledi.

“Yapay zeka ile ilgili korkularımı ve yanlış bilgi yaymanın tehlikelerini gerçekten körükledi,” diye yazdı. “Bu beni, bir seçmen olarak bu seçimle ilgili gerçek planlarım konusunda çok şeffaf olmam gerektiği sonucuna götürdü.”

Trump başlangıçta Swift’in rakibini desteklemesini sadece “Taylor hayranı olmadığını” ve süperstarın bu kararı için “muhtemelen bir bedel ödeyeceğini” söyleyerek hedef almıştı.

Trump “Bu sadece bir zaman meselesiydi,” dedi. “Biden’ı desteklemesi mümkün değil… Ama o çok liberal bir insan. Her zaman bir Demokratı destekliyor gibi görünüyor ve muhtemelen bunun bedelini sahada ödeyecek.”

Şimdi ise eski başkan Swift ve Swiftie’lerine karşı resmen savaş ilan etti. Dört kelimelik açıklaması viral oldu ve tepkiler de çok hızlı geldi.

Star Wars yıldızı Mark Hamill, “”Gerçek erkekler Taylor Swift’i yeteneği için över” başlıklı bir paylaşıma tepki olarak “TAYLOR SWIFT’İ SEVİYORUM” yazdı.

Yazar Stephen King’in yanı sıra Mia Farrow, Flavor Flav ve Bradley Whitford gibi birçok ünlü de aynı ifadeyi paylaştı: “Taylor Swift’i seviyorum. Onun müziği beni mutlu ediyor. Hikayenin sonu.”

Bloomberg’e göre, Kamala Harris’i destekleyen diğer ünlüler arasında Beyonce, George Clooney, Spike Lee, Olivia Rodrigo, Charli XCX, Jamie Lee Curtis, John Legend, Bon Iver, Matt Damon ve Lin-Manuel Miranda yer alıyor ve son ikisi Demokrat adayları desteklemek üzere bu ay New York’ta düzenlenecek olan ve kişi başı bilet fiyatının 25.000 dolar olarak belirlendiği bağış toplama etkinliğine katılacaklarını duyurdu.

Taylor Swift de kısa bir süre önce MTV Video Müzik Ödülleri’nde Yılın Videosu ödülünü kabul konuşmasını izleyicileri oy kullanmaya kaydolmaya teşvik etmek için kullandı.

Birçok kişi ünlülerin desteğinin anlamlı bir fark yaratıp yaratmayacağını tartışırken, Swift’in Harris’i desteklemesinin seçmen kayıtlarında “yüzde 500” artışa neden olduğu bildirildi.

CNN muhabiri Elizabeth Wagmeister’a göre, Swift’in Instagram sayfasından yaklaşık yarım milyon kişi Vote.gov kayıt sitesine yönlendirildi – bu günde yaklaşık 30.000 site ziyaretçisi demek.

Veri firması TargetSmart’ın kıdemli danışmanı Tom Bonier, Swift’in desteğinin seçmen kayıtlarında doğrudan “yüzde 400 ya da yüzde 500 artışa” yol açtığını ve bunun saatte 9000 ila 10.000 kayıtla sonuçlandığını belirtti.

Bonier, bu artışın şimdiye kadar gördüğü “hiçbir şeye benzemediğini” de sözlerine ekledi.

Ek kaynaklar • CBS, CNN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.