enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye’de son 23 yılda yapılan spor yatırımları meyvelerini topluyor
09:14 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Devlet, hukuka aykırı her girişime karşı kararlılıkla gereğini yapacaktır”
09:05 Yeni eğitim öğretim yılında bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen ders başı yapacak.
08:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylar ve sosyal medyada provokatif paylaşım yapanlar hakkında soruşturma
08:11 Hava savunma doktrininde “tespit, teşhis, takip, önleme ve imha” zincirinin kusursuz işlemesi esastır
07:48 Türkiye Yaşlı Profil Araştırması nedir ve neyi amaçlamaktadır?
07:45 Lokomotif Çocuk Köyü Psikoloğu Saraçoğlu, “Okula uyum sadece okulda değil, evde de başlar”
07:33 CHP’nin Çok Katmanlı Krizi
06:47 Gazze’de Kıtlık ve Soykırım
07:48 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
07:25 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
07:23 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
07:08 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
07:06 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:25 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:10 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:06 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
23:10 Gazze “açlıktan” ölüyor!
23:00 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet Vakfı ramazanda 1,9 milyon ihtiyaç sahibine ulaştı

Diyanet Vakfı ramazanda 1,9 milyon ihtiyaç sahibine ulaştı
22.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışında toplamda 1 milyon 916 bin ihtiyaç sahibine Türk milletinin emaneti yardımları ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiği bir dönemde millet olarak yine mazlum ve mağdurları sahipsiz bırakmayarak Ramazan ayını huzurlu geçirmelerine vesile olduklarını söyledi.

Yeryüzünde İyilik Egemen Oluncaya Kadar” sloganıyla hareket ederek dünyanın neresinde bir mazlum, ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşmaya gayret ettiklerini dile getiren Açık, “İnsanlığın vicdan yükünü omuzlayan vakfımız, bu ramazan ayında da ülkemizde ve farklı coğrafyalarda yardım seferberliği gerçekleştirdi. Dilimiz, rengimiz farklı olsa da ay yıldızlı bayrağımızın kuşattığı dünyayı iyilikle sarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Koronavirüs salgınının yaşandığı ve insanların zor günler geçirdiği böyle bir dönemde hayırseverlerimiz alicenaplığını bir kez daha gösterdi. Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde, yardımlaşma ve dayanışma sözde değil fiiliyatta zirve yapmış oldu.” şeklinde konuştu.

Açık, Türk milletinin desteğinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, “İnsanlarımız belki de zor durumda ancak komşusunun daha zor durumda olduğunu düşünerek ekmeğini bölüştü. Koronavirüs döneminde ihtiyaç sahibi arttı bunun yanında bağış yapan vatandaşlarımızın duyarlılığı da arttı ve veren el ile alan el arasında köprü olduk.” dedi.

1,9 milyon kişiye 78,3 milyon TL tutarında yardım

Türk milletinin gönülden paylaştığı emanetlerle Ramazanın manevi iklimini dünyanın dört bir yanına taşıma fırsatı bulduklarını ifade eden Açık, şöyle devam etti:

“2021 yılı ramazan programımız kapsamında yurt içinde 1003 şubemizin aracılığıyla 81 ilde ve tüm ilçelerimizde 80 bin 465 gıda paketi, 120 bin 114 alışveriş yardım kartı, 30 bin 418 bayramlık kıyafet hediye ederek 1 milyon 221 bin kardeşimize yardım ulaştırdık. Yurt dışında ise 75 ülke 207 bölgede 125 bin 835 gıda paketi, 53 bin 350 iftar-kumanya paketi ve 13 bin 375 bayramlık kıyafet dağıtarak 695 bin 900 mazlumun hayatına dokunduk. Ramazan programımız kapsamında yurt içi ve yurt dışında toplamda 1 milyon 916 bin kardeşimize 78,3 milyon TL tutarında yardım ulaştırmış olduk.”

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.