enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İslam toprağı olan Filistin’de yapılan mezalime duyarsız kalmayacağız”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İslam toprağı olan Filistin’de yapılan mezalime duyarsız kalmayacağız”
18.12.2023
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “10 asır boyunca beraber olduğumuz, 15 asırdır da İslam toprağı olan Kudüs’te, Filistin’de yapılan mezalime duyarsız kalmak mümkün mü? Onun için sesimizi her zaman duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da Beykoz İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen, “Mazlumlara Dua, Filistin’e Vefa” programı kapsamında Hz. Yuşa Camii’nde sabah namazında vatandaşlarla buluştu.

Burada sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, Allah’ın insanoğlunu yarattıktan sonra onu aklıyla baş başa bırakmadığını vahiyle desteklediğini ifade ederek, “Hz. Adem hem ilk insan hem de ilk Peygamber. Bundan şunu anlıyoruz; Peygamberlik olmadan toplumlar, insanlar doğruyu tam anlamıyla bulamazlar, hakikate ulaşamazlar. İşte bunun için Cenab-ı Hak binlerce peygamber göndermiştir.” dedi.

Başkan Erbaş, Hz. Yuşa’nın da binlerce Peygamberden birisi olduğuna dikkati çekerek, “Hz. Yuşa’nın ismini taşıyan bu camide buluşmamızın, birlikte ibadet etmemizin sembolik bir anlamı vardır. Çünkü rivayetlerden öğrendiğimize göre o Hz. Musa’nın yanında ona yardımcı olan bir gençtir ve İsrailoğulları’na gönderilen Peygamberlerden birisi olduğu tahmin edilmektedir.” diye konuştu.

“İsrailoğulları’nın tıyneti masum insan, bebek demeden katletmek”

Peygamberlerin İsrailoğullarıyla asırlarca mücadele ettiğini belirten Başkan Erbaş, “İsrailoğulları, bazı Peygamberleri yerlerinden, yurtlarından kovmuşlar, bazılarını da katletmişlerdir. Bugün Filistin’de katliam, soykırım yapıyorlar. Bu kavmin tıyneti azgınlık yapmak, Peygamberlerine karşı çıkmak, gerekirse masum insan, bebek demeden katletmek. Biz onların bu özelliklerini anlatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Duruşunuzu belli edin”

Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Peygamber Efendimizin (s.a.s.) bizlere tavsiyesini yerine getirerek, bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltiniz. Elinizle düzeltemezseniz dilinizle düzeltiniz. Dilinizle düzeltemezsiniz kalbinizle buğz ediniz. Yani o kötülüğe karşı durunuz, duruşunuzu belli ediniz. Bu duruşu küçümsemeyin, ne faydam oluyor ki demeyin. Bu hadis-i şerifin gereğini yerine getiriyoruz. Herkes gücü nispetinde bu hadisi şerifi yerine getirir. Elimizden daha fazlası gelse de anında bu zulme engel olsak. Allah onu da bize nasip etsin.”

“Katliamın durması bizim gücümüze bağlı”

Müslümanlara yapılan zulümlerin durması için Müslümanların birlik olması gerektiğini söyleyen Başkan Erbaş, “Filistin’de akan kanın, zulmün ve katliamın durması bizim gücümüze bağlı. Bugün güç konuşuyor ve gücü elinde bulunduranların kılıcı kesiyor. Onun için bizim daha güçlü olmamız lazım. Devlet ve millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi korumamız lazım.” şeklinde konuştu.

“Sesimizi her zaman duyurmaya devam edeceğiz”

Başkan Erbaş, düşmanlara karşı milleti uyandırmak için camilerden, kürsülerden, salonlardan, her yerden seslerini duyuracaklarını belirterek, “Bu bir kurtuluş mücadelesidir. Bugün Anadolu sınırları içerisinde olanlarla ilgilenelim, onun dışarısında ne olursa olsun demek Müslümanca bir yaklaşım değildir. 10 asır boyunca beraber olduğumuz, 15 asırdır da İslam toprağı olan Kudüs’te, Filistin’de yapılan mezalime duyarsız kalmak mümkün mü? Onun için sesimizi her zaman duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

“İslam bütün insanlara gönderilmiş bir din”

İslam’da mazlumun yanında yer almak için dinine bakılmadığına işaret eden Başkan Erbaş, “Filistin’de Müslümanlarla birlikte Müslüman olmayanlar da var. Görüyorsunuz kiliseleri bombalanmış, insanları ölmüş. Onları alıyorlar, yine bombalar altında cenaze işlemlerini yapıyorlar. Mesela Hristiyanlara da bizim onlara da sahip çıkmamız lazım. İşte inancımızın evrenselliği buradan geliyor. İslam bütün insanlara gönderilmiş bir din. O yüzden kalbimizle buğzumuzu, dilimizle söylemlerimizi ve dualarımızı her zaman yapmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Filistin ve Mehmetçik için dua etti

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, Filistin ve Mehmetçik için dua ederek, şu niyazda bulundu:

“İlahi Ya Rabbi! Şu anda Gazze’de, Filistin’de yurtlarını, yuvalarını, vatanlarını korumak için mücadele kardeşlerimize zaferler nasip eyle, düşmanlarını kahreyle, mağlup eyle.

İlahi Ya Rabbi! Şehit olan kardeşlerimize rahmet eyle, gazilere, yaralı olanlara şifalar nasip eyle.

Ya Rabbel Alemin! Müslümanlara birlik, beraberlik ihsan eyle, güçlerimizi birleştirmeyi bizlere nasip eyle. Daha güçlü bir şekilde düşmanlarımıza karşı bizlere galibiyet nasip eyle Ya Rabbi!

Dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslümanlar var; Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Hindistan’da, Keşmir’de, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Lübnan’da, dünyanın doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde nerede mazlum varsa dua ediyoruz, mazlumları zulümden kurtar Ya Rabbi! Onlara zulmedenleri ‘Kahhar’ isminin tecellisiyle kahruperişan eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi ilelebet payidar eyle. Peygamber ocağı şanlı ordumuzu sınırlarımızı içerisinde ve ötelerinde her veçhile karada, havada, denizde düşmanların karşısında mücadele ederken mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Gençlerimizi, çocuklarımızı Senin yolundan ayırma, şehitlik ruhuyla onları yetiştirmeyi bizlere nasip eyle.

Devlet ve millet olarak daha güçlü olmak için çalışmayı hepimize nasip eyle Ya Rabbi! Maddi ve manevi olarak güçlenmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi! Dünya mazlumlarının umudu olan devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar eyle Ya Rabbi!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.