enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Sivas’ta hafızlık icazet merasimine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Sivas’ta hafızlık icazet merasimine katıldı
17.11.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sivas İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Taha Akgül Spor Salonu’ndaki merasimde konuşan Başkan Erbaş, merasimlerin en hayırlısında olduklarını belirterek, “Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ En hayırlı işin sonundaki merasimde merasimlerin en hayırlısıdır, bundan daha hayırlı bir merasim yoktur.” dedi.

“İnsanlar cehaletten, zulümden, haksızlıktan Kur’an sayesinde kurtuldu”

Başkan Erbaş, “Kur’an’ı Sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik.” ayet-i kerimesini hatırlatarak, “İşte Kur’an sayesinde insanlar karanlıklardan kurtulup aydınlığa çıkıyor. Bunun ilk örneği Mekke oldu. 13 sene boyunca Mekke’de insanlar cehaletten, zulümden, haksızlıktan Kur’an sayesinde kurtuldu.” diye konuştu.

“30 bine yakın bebek ölürken biz ellerimizle ne yaptığımızı sorgulamamız lazım”

Bugün Kudüs’te siyonist Hristiyanlar ve siyonist Yahudilerin iş birliği içinde soykırım yaptığını dile getiren Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Ey Müslümanlar neredesiniz? Bu soykırıma Selahattin Eyyubi ve onun ordusundaki Müslümanlar gibi ne zaman son vereceksiniz. 88 senemi beklememiz gerekiyor? 1948’den bu yana 76 yıldır orada zulüm devam ediyor. Bu zulmün bitmesi için dua edelim.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) şu hadis-i şerifini aklımızdan çıkmayan çıkarmayalım; ‘Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltiniz.’ Bugün 2 milyar Müslüman elleriyle ne yapıyor? Filistin’de gözümüzün önünde, burnumuzun dibinde 30 bine yakın bebek ölürken biz ellerimizle ne yapıyoruz, bunu sorgulamamız lazım. Sadece dua etmekle, ‘yüreğimiz yanıyor’ demekle bu zulüm ortadan kalkmaz. Efendimizin (s.a.s.) bu hadis-i şerifinin doğrultusunda elimizden ne geliyorsa onu yapalım ve bu zulmü durduralım. Yoksa bu zulüm hepimizi boğar, mazlumların ahı hepimizi bulur.”

Başkan Erbaş, hafızların hocalarına ve ailelerine teşekkür ederek, merasimin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 124’ü kız, 66’sı erkek olmak üzere toplam 190 hafıza icazetleri verildi.

Törene, Sivas Vali Vekili İhsan Maskar, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin ile Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya da katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.