enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
00:59 Türkiye-Macaristan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı…
00:47 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:28 Emine Erdoğan, “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu.
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oscar ödüllü “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu’nun Mısır’a yönelik iddiaları kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu’nun Mısır’a yönelik iddiaları kabul edilemez
05.09.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı, “Netanyahu’nun son olarak Philadelphi koridorundaki İsrail askeri mevcudiyetini sürdürmek amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik iddiaları kabul edilemezdir” açıklamasını yaptı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Dışişleri Bakanlığı, soykırımcı Netanyahu’nun Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Netanyahu’nun, Gazze’de işlediği suçları örtbas etmek ve ateşkes görüşmelerinin sonuca ulaşmasını engellemek amacıyla kamuoyunu manipüle etmeye yönelik yalanlarını sürdürdüğü vurgulandı.

Netanyahu’nun son olarak Philadelphi koridorundaki İsrail askeri mevcudiyetini sürdürmek amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik iddialarının kabul edilemez olduğu belirtildi.

“Mısır Arap Cumhuriyeti’nin, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve milyonlarca Filistinli kardeşimize yardım eli uzatılabilmesi için sürdürdüğü ara buluculuk çabalarını destekliyoruz” denildi.

Netanyahu’nun Mısır’a yönelik iddiaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2 Eylül’deki basın toplantısında, Gazze’de savaşın hedeflerinin gerçekleşmesinin Philadelphi Koridoru’ndan geçtiğini belirterek, ülkesinin oradan çıkmayacağını duyurmuştu.

Netanyahu, “Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır üzerinde bulunan Philadelphi Koridoru’nu terk ettiğimiz anda, silahların, savaş malzemelerinin, füze üretimi için gerekli teçhizatın, tünel kazmayı sağlayacak makinelerin büyük bir şekilde sızmasının önünde hiçbir engel olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

“(Philadelphi Koridoru’nda) Herhangi bir engel bulunmadığı için Gazze’nin İsrail için büyük bir tehdit haline geldiğini” iddia eden Netanyahu, Gazze’deki savaş imkanlarının İran’ın gözetimi, finansmanı ve yönlendirmesiyle gerçekleştiğini öne sürdü.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrailli yetkililerin Philadelphi Koridoru’na ilişkin tüm iddialarını reddettiklerini açıklamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.