enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM İsrail’in Gazze’deki zulmü nedeniyle Milletvekillerini bilgilendirdi…

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM İsrail’in Gazze’deki zulmü nedeniyle Milletvekillerini bilgilendirdi…
29.08.2025
A+
A-

* Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “İsrail ile ticaretini tamamen kesen başka bir ülke daha yok. Tehcir planlarına da karşıyız” dedi. Fidan ayrıca İsrail’in Suriye’de hassas noktaları kaşıdığını söyledi.

* İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA (TBMM), 29 AĞUSTOS 2025 – TBMM Genel Kurulu; İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım ve zulüm ile kıtlık politikaları ve bölgedeki güncel durumu görüşmek üzere TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında olağanüstü toplandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Meclis’e gelerek vekillere süreçle ilgili bilgi verdi.

Fidan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Geçtiğimiz yıl İsrail’in stratejisinin Gazze’yle sınırlı kalmayacağını söylemiştim. Öngörülerimizin gerçekleştiğini üzülerek görüyoruz. İsrail iki yıldır Gazze’de soykırım suçu işleyerek dünyanın gözü önünde temel insani değerleri hiçe saymaktadır. Gazze’de soykırım daha da derinleşti. Türk milleti, Filistin halkının acısını yoğun şekilde hissetmektedir.

TBMM olağanüstü toplandı! Hakan Fidan'ın bu sözleri damga vurdu - 1. Resim

“TEHCİR PLANI BİZİM İÇİN HÜKÜMSÜZDÜR”

İsrail 2 yıldır soykırım uyguluyor. Gazze’den tehcir planlarına karşıyız. Kim tarafından sunulursa sunulsun böyle bir plan bizim için hükümsüzdür.

İsrail’le tüm ticari ilişkileri kestik. İsrail ile ticaretini tamamen kesen başka bir ülke daha yok. Türk gemilerinin İsrail limanlarına gitmesine izin vermiyoruz. (İsrail) Uçaklarının ise hava sahamıza girmesine izin vermiyoruz.

Kalıcı bir ateşkesi teminen Katar ve Mısır ile temaslarımız devam ediyor. İsrail Gazze’de hiçbir meşru Filistin yönetimi istememekte. İsrail yardımların dağıtımını engelliyor. Açlığı silah olarak kullanıyor. Bu bir doğal afet değildir. İsrail’in devlet terörü sürmektedir.

TBMM olağanüstü toplandı! Hakan Fidan'ın bu sözleri damga vurdu - 1. Resim

“BATI, VİCDAN MUHASEBESİNE MECBUR KALDI”

Gazze’deki acı tabloya rağmen zulme karşı duruşumuz sayesinde batılı ülkeler iki devletli çözümü benimsemeye başlamıştır. İngiltere ve Fransa’nın aralarında olduğu ülkeler Filistin devletini tanıma kararını duyurmuşlardır. Gayretlerimiz sayesinde İsrail’in sahte meşruiyet zemini çökmüştür. Yaşanan vahşetin büyüklüğü karşısında maske düşmüştür. Batı vicdan muhasebesine mecbur kalmıştır. İspanya, İrlanda gibi ülkelerle temasımızı sürdürüyoruz.

İsrail’in işlediği suçların cezasız kalmamasına önem atfediyoruz. İsrail’in nihai hedefi Gazze’yi yaşanamaz hale getirmek. Gazzelilerin bölgeden ayrılması hedeflenmektedir.

Suriye’de hassas noktalar kaşınıyor.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.