enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Direkt Uçuş Yok Ama Aktarmalı Var”

“Direkt Uçuş Yok Ama Aktarmalı Var”
22.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sosyal medya üzerinde örgütlenen Türklerin ‘İngiltere’de mahsur kaldık’ şikayetleri devam ediyor. 

Diğer taraftan, resmi olmayan fakat doğrudan kural ihlali de oluşturmayan bir yol, bu şikayetlerin etkisini azaltmış durumda.

İngiltere’deki Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, direkt uçuşların şimdi de mümkün olmadığını ancak isteyen vatandaşların aktarmalı olarak Türkiye’ye gidebildiğini söyledi.

Başkan Sertoğlu, VOA Türkçe’nin sorusu üzerine en pratik güzergah olarak THY’nin Bükreş aktarmalı İstanbul uçağını önerdi.

İngiltere’ye yılbaşından önce, daha çok yakınlarını ziyaret etmek amacıyla giden Türkler, Türk makamlarınca “Corona virüsünün İngiltere varyantı” gerekçesiyle iptal edilen uçuşlar nedeniyle eve dönemiyordu.

“Sosyal medyada haberleşen Türkler çareyi buldu”

Sertoğlu, direkt uçuş olmasa da aktarmalı olarak İstanbul’a gidiyorlar, dedi.

Ülkede kısılıp kalmaktan şikayetçi olan Nazım Uyar adlı işadamı Türkiye’ye gidemediği için ithalat-ihracat işlerininin aksamasından yakındı.

İngiltere’den Türkiye’ye direkt değil de aktarmalı uçuşlarla gitmenin mantığını anlayamadığını söyleyen Uyar “Madem İngiltere’den yolcu kabul ediyorlar, o halde neden direkt uçuşları açmıyorlar?” diye sordu.

Turizmci Engin Sertoğlu VOA Türkçe’ye “Bizim bu konudaki tahminimiz, varan yolcu sayısının azaltılarak, ülkeye yeni varyantın girme olasılığını düşürme hedefi olabilir” dedi.

Sertoğlu, turizm mevsiminin de yaklaşmasıyla 1 Nisan’dan sonra direkt uçuşların yeniden yürürlüğe konmasını umuyor.

Haber: Barış Çimen / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.