enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
07:47 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
07:29 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
07:09 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:40 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:38 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:31 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:13 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
21:12 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
13:56 Beni Hatırlayınız!…
11:42 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:59 Yeni haftada hava nasıl olacak?
02:56 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:26 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
01:42 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
00:38 Orman Genel Müdürü Karacabey, “Yeşil Vatan Seferberliği bir yıl sürecek”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Demir yollarına 2002 yılından bugüne yaklaşık 3 bin kilometre yeni hat ilave edildi…

Demir yollarına 2002 yılından bugüne yaklaşık 3 bin kilometre yeni hat ilave edildi…
28.08.2025
A+
A-

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Demir yollarına 2002 yılından bugüne yaklaşık 3 bin kilometre yeni hat ilave edildiğini, bunun 2 bin 251 kilometresinin yüksek hızlı demir yolu hattı olduğunu, Projesi devam eden çalışmalar bitirildiğinde yaklaşık 30 bin kilometre demir yoluna sahip olunacağını belirtti.

* İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Uraloğlu: Demir yolu ağımızı 2028'e kadar 17 bin 500 kilometreye yükseltmeyi hedefliyoruz - Internet Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

ANKARA , 28 AĞUSTOS 2025 –  Demir yollarına 2002 yılından bugüne yaklaşık 3 bin kilometre yeni hat ilave edildiğini, bunun 2 bin 251 kilometresinin yüksek hızlı demir yolu hattı olduğunu belirten Uraloğlu, “Projesi devam eden çalışmaları bitirdiğimizde aşağı yukarı 30 bin kilometre demir yolumuz olacak. Ülkemizin her tarafını da kapsamış olacağız ve 48 saatte bütün ülkemizi, yüksek hızlı demir yolu hattıyla seyahat etmiş olacağız.” diye konuştu.

Uraloğlu, şunları ifade etti:

“Şu anda işleyen yüksek hızlı demir yolu hattımız… Karaman’dan başlayıp Konya’dan İstanbul’a kadar, Sivas’tan başlayıp Kırıkkale’den İstanbul’a kadar giden bir hattımız var. ‘Bu bize yetmeyecek.’ diyoruz. İstanbul’dan Ankara’ya süper hızlı bir tren planlıyoruz, 350 kilometre saat hızla ve sadece 80 dakikada, bunu da hayata geçirmiş olacağız. Ankara-İzmir hattının bir bölümünü önümüzdeki sene, geri kalanını da 2027-2028’de hizmete açmış olacağız. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Karaman-Ulukışla, Karadeniz’e gidecek hattımızda bir çalışma başlattık. İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek demir yoluna bu sene ihale yaparak seneye başlayacağız. Karadeniz’de yine bir demir yolu projemiz var.”

Ülkede 2002’de 26 olan aktif havalimanı sayısını 58’e çıkardıklarını, geçen yılı 230 milyon yolcuyla kapattıklarını anlatan Uraloğlu, “Bu sene inşallah 240 milyon insanımız seyahat etmiş olacak. Amerika’dan sonra dünyada ilk defa 3 paralel pistte aynı anda 3’lü operasyon, biz yapabildik bunu.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.