enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Demba Ba’dan futbol camiasına Çin’in Uygurlara yönelik politikasını kınama çağrısı

Demba Ba’dan futbol camiasına Çin’in Uygurlara yönelik politikasını kınama çağrısı
27.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İstanbul Başakşehir’in golcü futbolcusu Demba Ba, futbol camiasını Çin’in Uygur Türklerine yönelik insan haklarını çiğneyen uygulamalarını kınama çağrısı yaptı.

“Ne zaman dünyanın geri kalanının Müslümanların yanında durduğunu göreceğiz?” diye soran Senegal ve Fransız vatandaşı oyuncu, bu hassas konuda diğer oyuncular üzerindeki baskıyı arttırdı.

Ünlü futbolcu İngiliz BBC kanalına verdiği röportajda “Müslüman, Budist, Hristiyan ya da hangi inançtan olursa olsun, adalet için mücadele etmek isteyen futbolcular olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Futbolcuların bir araya gelmelerini sağlayacak bir girişimde bulunma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Ba, insanlar istemese de bu konuyu konuşmak zorunda olduklarını vurguladı.

Kendisi de Müslüman olan Ba, “Sporcular olarak kendimizin bile bilmediği bir güce sahibiz. Eğer bir araya gelir ve konuşursak, bazı şeyleri değiştirebiliriz. Eğer biz ayağa kalkarsak, diğer insanlar da bize destek verir” dedi.

“Para, gerçek değerlerden daha değerli hale geldi”

Uygur Türklerinin yaşadıklarıyla “Siyahilerin Hayatı Önemli” hareket arasında paralellik kuran Demba Ba, hareketin siyah olmayanların baskı kurmasıyla güçleneceğini belirtti.

Mali çıkarların bulunduğu yerde insanların yaşananları görmezlikten geldiğini ifade eden oyuncu “‘Siyahilerin Hayatı Önemli’ hareketi bir mali risk içerseydi, bu gerçekleşmezdi” diye konuştu ve paranın gerçek değerlerden daha değerli hale geldiğine dikkat çekti.

Mesut Özil de eleştirmişti

Daha önce Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, resmi sosyal medya hesabından Çin hükümetinin Sincan bölgesindeki Müslümanlara büyük zulüm yaptığını ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etmişti.

Özil’in takımı Arsenal, açıklanan ifadelerin tamamen futbolcunun kişisel görüşü olduğunu vurgulayarak ‘politikaya dahil olmama ilkesine bağlıyız‘ ifadeleriyle mesafeli bir tepki ortaya koymuştu.

Çin devlet televizyonu CCTV, Özil’in paylaşımın Çinli taraftarları futbol camiasını hayal kırıklığına uğrattığı gerekçesiyle Arsenal – Manchester City maçını yayınlamama kararı almıştı.

Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, Pekin yönetimini, Uygur Türklerini ülkenin kuzeybatısındaki kamplarda zorla tutarak etnik ayırımcılık ve insan hakkı ihlallerine maruz bırakmakla suçluyor.

Çin ise söz konusu iddiaları reddederek bu kamplara alınanların aşırı eğilimlerin cazibesine kapılmalarını önlemek için iş bulmalarına yardımcı olma amacıyla mesleki eğitime tabi tutulduklarını ileri sürüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.