enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Merkez Bankası enflasyon hedeflerini tutturamadı”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Merkez Bankası enflasyon hedeflerini tutturamadı”
13.11.2024
A+
A-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yeni asgari ücrete ilişkin “Asgari ücret, en az 35 bin lira olmalı ve yılda 2 kez güncellenerek artırılmalıdır.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

DEM Partili Tuncer Bakırhan hakkında inceleme başlatıldı - Ekonomim

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, partisinin TBMM Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comGrup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, geçen hafta bazı belediyelere görevlendirmeler yapıldığını anımsattı.

“Kayyum atanan kentlerimize gittik. Garip tablolarla karşılaştık. Biraz daha abartılmış tablolarla karşılaştık. Belediyelerin önüne bariyerler konmuştu. Bu gaspa karşı da halklarımız sokaktaydı” ifadesini kullanan Bakırhan, “DEM Parti’nin belediye başkanı adaylarının Kandil’de belirlendiği” yönündeki eleştiriler hakkında ise yerel seçim öncesi aday belirlemeye yönelik ön seçimlere dair bir video izletti.

Tuncer Bakırhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Burası Kandil miydi arkadaşlar? Hep beraber neyi izledik? İnsan biraz sıkılır. Yalanın da bir ölçüsü var. Dünyanın hiçbir yerinde denenmemiş, 100 bin delegeyle, 3 bin aday adayının yarıştığı, her yerde basına, kamuoyuna açık ön seçimlerle belediye eş başkanlarını belirledik. Belediye meclisini ve il genel meclisini de bu sandıklarla belirledik. Tam demokrasi şöleniydi. Ne diyorlar, ‘Kandil belirlemiş’. Bunu artık vatandaşın vicdanına bırakıyorum. Bizim adaylarımızı halkımız belirledi. Halkın onayından geçti. Bizim adaylarımızı kişiler belirlemedi. Böyle yapmaya devam edeceğiz.”

– “1 Ekim’den itibaren toplumda bir umut oluştu”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine yapılan görevlendirmelere yönelik yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunduklarını belirterek, “İdare mahkemesi bir karar verecek. İdare mahkemesinin, tarihi ve siyasi büyük bir sorumluluk altında olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu antidemokratik, bu halk iradesine düşman anlayışın bir daha kayyum atamaması için yapmış olduğumuz bu başvuruyu, hakkaniyete uygun, demokratik, siyasi erkten etkilenmeden bir sonuca ulaştırın.” ifadesini kullandı.

Ekonomi yönetimini eleştiren Bakırhan, Merkez Bankasının, “asgari ücret görüşmeleri öncesinde enflasyonun düşeceği yönünde açıklamalar yaptığını” söyledi. Merkez Bankasının enflasyon hedeflerini tutturamadığını anlatan Bakırhan, “Sizin tahminlerinize güvenerek geleceğimizi heba etmeyeceğiz. Asgari ücret konusunda partimizin tutumu nettir. Asgari ücret, en az 35 bin lira olmalı ve yılda 2 kez güncellenerek artırılmalıdır.” diye konuştu.

ABD başkanlık seçimlerini değerlendiren Bakırhan, “Umarım yeni seçilen ABD yönetimi; Orta Doğu’daki, Filistin’deki, Suriye’deki çatışmaların diyalogla ve müzakereyle çözülmesi yönünde irade ortaya koyar. Bunu temenni ediyoruz. Çözüm, şiddeti yaymak değildir.” görüşünü paylaştı.

Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “el uzatmasıyla” 1 Ekim’den itibaren toplumda bir umut oluştuğunu vurgulayarak, “Bahçeli, ‘Kayyumlar için yargı kararını bekleyin’ dedi. Erdoğan ise kayyum savcılarını tehdit etti. Bahçeli konuşuyor, Erdoğan önüne set çekiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde bu ikili arasındaki tartışma nereye gidecek.” sözlerini sarf etti. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.