enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Delta varyantı: İngiltere gevşiyor, Yunanistan kısıtlıyor

Delta varyantı: İngiltere gevşiyor, Yunanistan kısıtlıyor
06.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Delta varyantı nedeniyle düşen vaka sayılarının yeniden artmasından endişe ediliyor. Yunanistan, korona önlemlerini yeniden sıkılaştırmaya başladı. İngiltere ise vaka artışına rağmen gevşemekte kararlı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa’nın haberine göre, Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını aşıların da etkisiyle hızını yitirmeye başladı, ancak daha hızlı bulaşan Delta varyantı endişe yaratıyor.

Hindistan’da ortaya çıktıktan sonra dünya geneline yayılan Delta nedeniyle ülkeler temkinli. Hatta Yunanistan’da önlemler yeniden sıkılaştırılıyor.

Yunanistan’da Pazartesi gününden itibaren Ege adalarına yolcu taşıyan feribotlar yeniden korona kurallarına tabi oldu. Bu bağlamda feribotla yolculuk yapacak olanlardan 48 saati geçmemiş, kişinin negatif olduğunu gösteren bir korona antijen (hızlı test) testi yaptırmaları isteniyor. Aşı süresi 72 saati bulanlar ise virüs taşımadıklarını PCR testi ile belgelemek zorunda. Ancak aşılamaları tamamlananlar veya daha önce Covid-19’a yakalanıp da iyileşenler, aşı belgelerini göstererek testten muaf olabiliyor.

Yunan hükümeti, feribotlarla ilgili kısıtlamaların yeniden uygulanmaya başlamasına gerekçe olarak korona vakalarındaki artışı gösterdi. Son birkaç gün içinde günlük 700’den fazla yeni korona vakasının kaydedilen Yunanistan’da bu sayı geçen hafta günlük 200 ile 400 vaka arasındaydı.

Hükümet, özellikle Girit Adası’nda tespit edilen bulaşıcı Delta varyantının yayılmasından endişe ediyor. Yunanistan’da vaka sayılarının düşmesi nedeniyle son haftalarda korona önlemleri gevşetilmeye başlanmıştı.

İngiltere artışa rağmen gevşemede ısrarlı

Öte yandan İngiltere, artan vaka sayılarına karşın korona önlemlerini gevşetmeye devam ediyor. Başbakan Boris Johnson, enfeksiyon sayılarındaki artışa rağmen İngiltere’deki mevcut korona önlemlerini 19 Temmuz’a kadar büyük ölçüde kaldırmayı planlıyor.

Birleşik Krallık’ta enfeksiyon sayıları haftalardır hızla artıyor. Ülkede yedi günlük insidans 29 Haziran’da 214 olarak saptanmıştı. Pazar günü ise 24 binden fazla yeni vaka kayıtlara geçmişti. Ülkedeki tüm vakaların en az yüzde 90’ının kaynağı olarak Delta varyantı gösteriliyor. Ancak İngiltere’de ölüm vakalarında gerileme oldu. Buna göre 29 Haziran’a kadar bir haftalık toplam ölüm vakası 122 olarak saptandı. Aynı şekilde koronaya bağlı nedenlerden dolayı hastaneye yatış sayılarında da gerileme olduğu bilgisi verildi. Hükümet bunun nedenini aşılama kampanyasında elde edilen başarıya bağlıyor. Ülkedeki yetişkinlerin yüzde 86’sı en az bir kez aşılanırken 18 yaş üzerindekilerin yaklaşık yüzde 64’ü ise her iki doz aşıyı yaptırdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.