enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Delta endişesi: İngiltere Özgürlük Günü erteledi

Delta endişesi: İngiltere Özgürlük Günü erteledi
15.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa’da ilk normalleşme adımları atan İngiltere’de yeni tip koronavirüs Delta varyantının hızlı yayılımı nedeniyle tam açılma 19 Temmuz’a kadar ertelendi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,Reuters/HS,SÖ)’ye dayandırdığı habere göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Delta varyantı adı verilen Hindistan kaynaklı mutant koronavirüsün hızlı yayılımı nedeniyle şu anda geçerli olan korona önlemlerinin 19 Temmuz’a kadar devam edeceğini duyurdu. Düzenlediği basın toplantısında “Çok zor bir karar verdik” diyen Johnson, sözlerini “Ancak bir süre daha beklemek daha akıllıca” şeklinde sürdürdü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

17 Mayıs’ta kafeleri, restoranları ve mağazaları açarak Avrupa’da ilk normalleşme adımlarını atan İngiltere’de, Özgürlük Günü olarak adlandırılan 21 Haziran’da tam açılma kararı verilmesi bekleniyordu. Bu tarihte gece kulüplerinin, tiyatroların tam kapasiteyle açılması planlanmıştı.

İngiltere’de şu anda kalabalık kültürel etkinlikler ve düğünlere sınırlı sayıda kişinin katılımıyla izin veriliyor. Bu sosyal mesafe önlemleri, alınan yeni kararla birlikte bir süre daha devam edecek. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da da planlanan gevşemeler şimdilik ertelendi.

Vaka sayıları tırmanışta

Önümüzdeki haftalarda aşılamayı hızlandırmayı planlayan İngiltere’de şu ana kadar yetişkinlerin yüzde 57’sinin aşılanması tamamlandı. Ancak Delta varyantı nedeniyle vaka sayıları yeniden tırmanışta. Ülkede son bir haftalık insidans değeri 68’e dayandı. Hastanede tedavi altına alınan Covid-19 hastalarının sayısının da arttığı ülkede uzmanlar yeni bir dalgaya karşı uyarıyor.

Delta varyantının geçen Aralık ayında İngiltere’de ortaya çıkan Alfa varyantından yüzde 60 daha fazla bulaşıcılık gösterdiğine dikkat çeken İngiliz uzmanlar, bunun da en iyimser tahmin olduğunu belirtiyor.

Türkiye’de de görülmüştü

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrenttin Koca, Delta varyatının Türkiye’de de görüldüğünü açıklamıştı. Ancak Türkiye’deki vakaların yüzde kaçının Delta varyantı kaynaklı olduğu bilinmiyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Hindistan kaynaklı çift mutasyonlu Delta varyantı şimdiye kadar 65 ülkede görüldü.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.