enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Delta endişesi: İngiltere Özgürlük Günü erteledi

Delta endişesi: İngiltere Özgürlük Günü erteledi
15.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa’da ilk normalleşme adımları atan İngiltere’de yeni tip koronavirüs Delta varyantının hızlı yayılımı nedeniyle tam açılma 19 Temmuz’a kadar ertelendi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,Reuters/HS,SÖ)’ye dayandırdığı habere göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Delta varyantı adı verilen Hindistan kaynaklı mutant koronavirüsün hızlı yayılımı nedeniyle şu anda geçerli olan korona önlemlerinin 19 Temmuz’a kadar devam edeceğini duyurdu. Düzenlediği basın toplantısında “Çok zor bir karar verdik” diyen Johnson, sözlerini “Ancak bir süre daha beklemek daha akıllıca” şeklinde sürdürdü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

17 Mayıs’ta kafeleri, restoranları ve mağazaları açarak Avrupa’da ilk normalleşme adımlarını atan İngiltere’de, Özgürlük Günü olarak adlandırılan 21 Haziran’da tam açılma kararı verilmesi bekleniyordu. Bu tarihte gece kulüplerinin, tiyatroların tam kapasiteyle açılması planlanmıştı.

İngiltere’de şu anda kalabalık kültürel etkinlikler ve düğünlere sınırlı sayıda kişinin katılımıyla izin veriliyor. Bu sosyal mesafe önlemleri, alınan yeni kararla birlikte bir süre daha devam edecek. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da da planlanan gevşemeler şimdilik ertelendi.

Vaka sayıları tırmanışta

Önümüzdeki haftalarda aşılamayı hızlandırmayı planlayan İngiltere’de şu ana kadar yetişkinlerin yüzde 57’sinin aşılanması tamamlandı. Ancak Delta varyantı nedeniyle vaka sayıları yeniden tırmanışta. Ülkede son bir haftalık insidans değeri 68’e dayandı. Hastanede tedavi altına alınan Covid-19 hastalarının sayısının da arttığı ülkede uzmanlar yeni bir dalgaya karşı uyarıyor.

Delta varyantının geçen Aralık ayında İngiltere’de ortaya çıkan Alfa varyantından yüzde 60 daha fazla bulaşıcılık gösterdiğine dikkat çeken İngiliz uzmanlar, bunun da en iyimser tahmin olduğunu belirtiyor.

Türkiye’de de görülmüştü

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrenttin Koca, Delta varyatının Türkiye’de de görüldüğünü açıklamıştı. Ancak Türkiye’deki vakaların yüzde kaçının Delta varyantı kaynaklı olduğu bilinmiyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Hindistan kaynaklı çift mutasyonlu Delta varyantı şimdiye kadar 65 ülkede görüldü.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.