enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Davutoğlu Yunan medyasına konuştu: Erdoğan, Türkiye’yi AB’den uzaklaştırıyor

Davutoğlu Yunan medyasına konuştu: Erdoğan, Türkiye’yi AB’den uzaklaştırıyor
10.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi Avrupa Birliği’nden (AB) uzaklaştırdığını belirterek, başkanlık sistemine geçmenin ülke siyasetinin doğasını bozduğunu söyledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, Davutoğlu, başkanlık sistemine karşı çıktığını ve zamanında Erdoğan ve Ak Parti yönetimini bu konuda uyardığını da sözlerine ekledi.

2014–2016 yılları arasında AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinde bulunan Davutoğlu, Yunanistan’ın en yüksek tirajlı gazetesi Kathimerini’ye gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

2019 yılında AK Parti ile yollarını ayıran ve şu anda Gelecek Partisi’nin başkanı olan Davutoğlu, Türkiye’de şu anda bulunan mevcut yönetimin Erdoğan ile birlikte kurumsal çerçeveden çıkarak kişisel ilişkilere dayalı bir sisteme geçtiğini öne sürdü.

Emrah Gurel/Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
2016’dan bir kare. Korkut Özal’ın cenazesinde Davutoğlu, Erdoğan ve Abdullah Gül yan yana.Emrah Gurel/Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

“Darbe girişimi sonrası Türkiye hızla otoriter bir yönetim haline geldi”

Davutoğlu, 2016’daki darbe girişiminden sonra Türkiye’nin hızla otoriter bir sisteme doğru girdiğini belirterek, “Tüm uyarılarımıza rağmen Erdoğan ve ekibi parlamenter sistemi değiştirerek yerine başkanlık sitemini getirdi. Bu, Türkiye’deki siyasetin doğasını bozdu. Şu anda Türkiye’yi Avrupa modeli demokrasiden hızla uzaklaştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Başkanlık sisteminin Türkiye’nin dış politikasına da etki ettiğini belirten Davutoğlu, “Kurumsal ilişkiler ve uzun vadeli stratejinin yerini kişisel diyaloglar aldı. Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkileri iyiyse, Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri de iyidir. Aynı şey ABD ve Trump ile de geçerli” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye Doğu Akdeniz’de Meis-Kıbrıs arasına hapsedilemez, karşılığı verilir”

Ahmet Davutoğlu, Atina ile Ankara arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimine de değindi.

Davutoğlu, “Akdeniz’de en uzun kıyı şeridi olan ülke Türkiye. Türkiye’yi Meis Adası ve Kıbrıs arasına hapsetmek isteyenlere karşı, Ankara sert bir şekilde karşılık verecektir. Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki keşif faaliyetleri devam etmeli. Ancak kıta ve hava sahanlığı (FIR Hattı) sorunları devam edecek gibi. Yakın bir zamanda çözüme ulaşılmasını beklemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.