enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Davutoğlu: Esad, Erdoğan’a verdiği küstah cevapların bedelini ödüyor

Davutoğlu: Esad, Erdoğan’a verdiği küstah cevapların bedelini ödüyor
03.12.2024
A+
A-

Eski Başbakan, Cüneyt Özdemir’in yayınına katıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Pazartesi öğle saatlerinde gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube yayınında Suriye’deki son gelişmelere ve başbakanlığı döneminde yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

“Esad, küstahça, sayın Erdoğan’ın çağrılarına, cevaplar verdi” diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yaptığı diyalog çağrılarına ve aldığı olumsuz cevaplara değindi.

“Şimdi bu küstah cevapların, bir anlamda, bedelini ödüyor” diyen Davutoğlu, “Esad, Türkiye ile anlaşarak bir çözüm yoluna gitseydi şu an hala Şam’da etkin konumunu sürdürüyor olabilirdi” diye ekledi.

Esad’ın “kendi halkıyla savaşmayı tercih ettiğini” öne süren Davutoğlu, son günlerde muhalif militanların eline geçen Halep’in “Suriye’nin mezhepçi rejimine karşı olduğunu” iddia etti.

Davutoğlu, özellikle başbakanlığı döneminde uyguladığı Suriye politikası sebebiyle sıkça eleştirilere muhatap oluyor.

Suriye’de sekiz yıl aradan sonra 27 Kasım sabahı erken saatlerde Halep ilinin batı kırsalında bir şok saldırısı başlatan Heyet Tahrir Şam (HTŞ) liderliğindeki muhalif militanların, Beşar Esad hükümeti güçleriyle çatışmaları Cumartesi de gece boyunca sürdü.

Halep’in batı kırsalından merkeze doğru ilerleyen militanlar, yol boyunca onlarca köy ve kasabanın kontrolünü ele geçirirken, 29 Kasım Cuma gecesi Halep’in merkezi de dahil olmak üzere büyük kısmını aldıklarını ileri sürmüştü.

Aynı zamanda İdlib’in de stratejik öneme sahip Serakib ilçesinin kontrolü muhaliflerin eline geçmişti. Esad güçleri, Şam-Halep bağlantısını sağlayan M4 karayolu ile Lazkiye’den Halep’e uzanan M5 karayolunun birleştiği noktada yer alan ilçeden çekilme kararı almıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.