enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:25 Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın: Yeni yüzyıl Türklüğün yüzyılı olacak
07:20 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:10 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
00:04 Azerbaycan – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 34 . Yılı
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
00:31 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
00:24 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
00:22 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
00:20 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
00:04 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Danimarkalı siyasetçiden cami önünde Kur’an-ı Kerim ile provokasyon

Danimarkalı siyasetçiden cami önünde Kur’an-ı Kerim ile provokasyon
04.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Danimarkalı İslam karşıtı aşırı sağcı Sıkı Yön lideri Rasmus Paludan, İsveç’in başkenti Stockholm’de Diyanet İşlerine bağlı Fittja Ulu Camisi önünde elinde Kur’an-ı Kerim ile provokasyon yaptı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, İsveç’in başkenti Stockholm’de Diyanet İşlerine bağlı Fittja Ulu Camisi etrafında kimsenin olmadığı bir zamanda yoğun güvenlik önlemeleri altında açıklamalarda bulunan Danimarkalı İslam karşıtı aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, daha sonra Türk vatandaşlarının ve göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Fittja Mahallesi’ne geçti.

Burada vatandaşlardan sert tepki gören aşırı sağcı siyasetçi, Kur’an-ı Kerim’i yere attı. Bu çirkin provokasyona karşı çıkan Türk asıllı Fethi Kan, Paludan’ı koruyan polislere sert tepki gösterdi.

Danimarkalı İslam karşıtı aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan | Fotoğraf: AA

[Danimarkalı İslam karşıtı aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan | Fotoğraf: AA]

“Benim İncil’e saygım var, Hz. İsa’ya inanıyoruz”

Kur’an-ı Kerim yakmanın özgürlük olamayacağını aktaran Kan, “Benim İncil’e saygım var. Hz. İsa’ya inanıyoruz. Müslümanlar hiçbir yerde İncil yakmaz. Siz, Müslüman ülkelerinde bulunan kiliselerin önünde İncil yakıldığını gördünüz mü? Yakılmaya kalkışıldığında polisin buna izin verdiğini gördünüz mü? Neden bu akıl sağlığı yerinde olmayan bir adama izin veriyorsunuz ve burada Müslümanların huzurunu kaçırmaya çalışıyorsunuz?” dedi.

Tepkilerin artması sonucu polis, Paludan’ı olay yerinden hızla uzaklaştırdı.

Paludan, Stockholm’de Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Rinkeby, Skerholmen, Tensta, Husby, Hallunda ve Alby Mahallelerinde de benzeri provokasyonlar yaparken sert tepkilerle karşılaştı.

Paludan hakkında suç duyurusu

Öte yandan Danimarka’nın Ekstra Bladet gazetesinin 27 Ağustos 2021’de yayımladığı ses kayıtlarına göre, Discord (Danimarkalı Gençlik) adlı sesli sosyal medya platformundan, Paludan’ın 13 yaşı ve altındaki erkek çocuklara cinsel içerikli saldırıda bulunduğu belgelendi.

Danimarka Çocuk Esirgeme Kurumu (Rädda Barnen) olaya sert tepki göstererek aşırı sağcı siyasetçi hakkında suç duyurusunda bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.