enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Danimarka Kosova’da cezaevi kiralamayı planlıyor

Danimarka Kosova’da cezaevi kiralamayı planlıyor
17.12.2021
A+
A-

KOPENHAG-TÜHA HABER / Mülteci politikasını sertleştiren Danimarka hükümeti, Kosova’da cezaevi kiralamayı planlıyor. Kopenhag’ın kiraladığı koğuşlara sınırdışı edilmeyi bekleyenleri göndereceği belirtiliyor.

Danimarka hükümeti, kendi hapishanelerindeki 300 tutukluyu Kosova’daki cezaevlerinde yer kiralayıp nakletmeyi planlıyor.

Danimarka Adalet Bakanı Nick Hækkerup, Çarşamba günü ülkedeki diğer partilerin temsilcileriyle görüştükten bu konuda Kosova ile anlaşma yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Kosova’da kiralanacak koğuşlarda Danimarka’daki koşulların geçerli olacağı belirtildi.

Danimarka hükümeti, ayrıca 2025’e kadar kendi ülkesindeki cezaevlerinin kapasitesini bin kişi daha artırmayı planlıyor.

Danimarka’nın Kosova’da kiralanacak cezaevine öncelikle sınırdışı edilmeyi bekleyen sığınmacıları yollaması bekleniyor. Danimarka haber ajansı Ritzau, Adalet Bakanı Hækkerup’ın söz konusu anlaşmanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından hak ihlal olarak görülmeyeceğinden emin olduğunu söylediğini aktardı. Planın 2022-2025 arasında hayata geçirilmesi bekleniyor.

Norveç de benzer bir anlaşmayı 2015 yılında Hollanda ile imzalamış, iki ülke arasındaki cezaevi işbirliği 2018’de sonlandırılmıştı.

Danimarka’nın mülteci politakası sertleşiyor

Kosova’da cezaevi kiralama planı, hakkında sınırdışı edilme kararı verilmiş, ancak geldikleri ülkelerdeki durum nedeniyle geri gönderilemeyen kişileri kapsıyor. Buna örnek olarak da Suriye gösteriliyor.

Danimarka, Suriye’den gelmiş sığınmacılara oturumu reddeden ilk Avrupa ülkesi olma özelliğine sahip. Ancak Şam ile diplomatik temasları olmadığı için oraya doğrudan sınırdışı yapamıyor.

Danimarka, geçen yaz kişilerin sığınma başvurusu yapmasına imkan tanımadan AB dışına itmeyi mümkün kılan bir yasal düzenlemeyi parlamentoda kabul etmişti. Jyllands Posten gazetesi, Kopenhag hükümetinin, bu yasal düzenlemeyi hayata geçireceği üçüncü ülkeler aradığı, şimdiye kadar Ruanda, Tunus, Etiyopya, Mısır  gibi ülkelerle müzakere ettiğini iddia etti.

Üçüncü bir ülkeye yollanan ve Danimarka’ya siyasi sığınma talebi oradayken değerlendirilen kişinin ülkeye giriş yapma konusunda da garantisi olmadığı belirtiliyor. Nitekim o durumda da söz konusu kişinin bir Birleşmiş Milletler sığınmacı kampına yollanması da mümkün.

Danimarka, son yıllarda mülteci politikasını giderek sertleştiriyor ve daha fazla mülteci kabul etmek istemiyor.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.