enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı’nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı’nın 100. yılını ilklerle kutlayacak
30.08.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenecek Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü etkinlikleri, ilklere sahne olacak. İlk kez bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aile üyeleri de kutlamalarda bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Müşaviri ve Kongre ve Kültür Merkezince, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek.

Bu yıl oldukça geniş kapsamlı ve içerisinde ilkleri barındıran “Büyük Zaferin 100. Yılı Özel Programı” Anıtkabir’de başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı'nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Milli mücadele kahramanlarının yakınlarıyla şehitlerin kabri ziyaret edilecek, özellikle milli mücadele kahramanlarının yakınları davet edildi. “Büyük Zaferin 100. Yılı Özel Programı”, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olacak.

”Bu ilki gelenek haline getirecek”

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrikat kabulü olacak.

Burada da bir ilkimiz var. Bu zamana kadar sadece tebrikatta isimler okunuyordu. Bu yıl isimlerin okunduğu esnada Muhafız Alayı Bandosu da ufak bir konser verecek. Ayrıca bu yıl ilk defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hayattaki akrabaları tebrikatta yer alacak. Bu ilki, gelenek haline getirecek ve bundan sonraki bütün bayram törenlerine milli mücadele kahramanlarının aileleri davet edilecek.

Etkinlikler kapsamında her zaman olduğu gibi TBMM’den başlayıp, eski Meclis binası önünde sona erecek resmi geçit töreni gerçekleştirilece, bu yürüyüşün televizyon kanallarında canlı yayınlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ayrı bölgeye canlı bağlanacak

Program kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Üniversitesinin diploma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde 2 bin metrekarelik alana kurulan sahnede “Büyük Zaferin 100. Yılı Özel Programı”  başlayacak, sahne kurulumu, ses ve ışık sistemleri başta olmak üzere programın dışarıdan hizmet alımı olmadan tamamen Cumhurbaşkanlığının ekipmanlarıyla hazırlandı.

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı'nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın program kapsamında konuşma gerçekleştirecek, Erdoğan’ın, konuşmasının hemen ardından Libya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Katar ve Somali’de görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personellerine canlı bağlanacak.

Canlı yayın bağlantısının ardından Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü için özel hazırlanan film  katılımcılara sunulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin ev sahipliğinde büyük çaplı bir konser gerçekleştirilecek. Bu konserde Tarihi Mehteran Birliği, Tarihi Osmanlı Birliği, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Muhafız Alayı Bandosu, Deniz Kuvvetleri Bandosu, Hava Kuvvetleri Bandosu, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Milli Savunma Bakanlığı Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı personeli, Cumhurbaşkanlığındaki temsili 16 Türk devleti kıyafetli askerler, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Çoksesli Korosu ve bir de sürpriz bir sanatçı olacak.

Cumhurbaşkanlığı Zafer Bayramı'nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Program TRT 1’den canlı yayınlanacak

Güvenlik hizmetlerinden sorumlu devlet kurumlarında görevli personel de davetliler arasında olacak ve toplam 3 bin kişi bu etkinliğe katılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’de ilk defa toplam 913 kişiden oluşan en kalabalık ekiple konser verilecek.

Konserin sonunda bir askerin bestelediği “Canım Türkiyem” adlı eseri tüm orkestranın aynı anda icra edecekve program TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ağustos 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.