enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklaması

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklaması
02.08.2023
A+
A-

“Ortaya koyduğumuz yeni siyaset ve vizyon, sadece Kıbrıs Adası’ndaki iki Tarafın yararına değil, bölgesel ve küresel istikrar açısında da dikkate alınması gereken gerçekçi bir yaklaşımdır”

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
Kayıp Şahıslar Komitesi’nin (KŞK) Antropoloji Laboratuvarı’na, Rum lider Nikos Hristodulidis’le birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretin Rum basınına yansımalarında yer alan kimi asılsız iddialara şahit olunmuştur.
Resmî açıklamalarımızda defaatle altını çizdiğimiz üzere, Kıbrıs adası üzerinde yıllardır yürütülmekte olan siyasi uzlaşı çabalarının çıkmaza girmesinin en önemli nedeni Rum tarafının adanın tek sahibi gibi davranması ve Kıbrıs Türk Tarafının uluslararası antlaşmalarla da tescil edilmiş özünden gelen eşitliğine saygı göstermemesidir.
Kıbrıs Türk Tarafının müktesep haklarının en yalın gereği olan egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyidi gerçekleşmeden resmî bir müzakere sürecinin başlaması söz konusu olamaz.
Kıbrıs konusuna bulunacak sürdürülebilir ve adil bir çözüm için ortaya koyduğumuz yeni siyaset ve vizyon, sadece Kıbrıs Adası’ndaki iki Tarafın yararına değil, bölgesel ve küresel istikrar açısında da dikkate alınması gereken gerçekçi bir yaklaşımdır.
Tüm bunlardan azade, diyaloga açık ve diplomasi yanlısı tutumumuzu da sürdürmeye kararlı olduğumu bu bağlamda hatırlatmakta fayda görüyorum.
Hem iki Tarafa hem Kıbrıs Adası’na hem de Doğu Akdeniz bölgesindeki istikrara katkı yapacak kazan kazan felsefesiyle hazırladığımız ve BM Genel Sekreteri tarafından Rum tarafına iletilen 6 iş birliği önerimiz başta olmak üzere bugüne kadar yaptığımız tüm öneriler, iyi niyetimizin en sarih ve somut göstergesidir.
Kıbrıs Türk tarafı, insani tüm konular başta olmak üzere, iki tarafa da fayda sağlayacak şekilde kurumsal iş birliğinin tesis edilmesine yönelik somut adımlar atarak, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için çaba sarf etmeye dün olduğu gibi bugün de devam etme hususunda irade ve kararlığa sahiptir.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.