enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özgürlük ve Bağımsızlık Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün ebediyete intikalinin 41’inci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özgürlük ve Bağımsızlık Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün ebediyete intikalinin 41’inci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı
15.01.2025
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar mesajında şu ifadelere yer verdi.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

“Aziz liderimiz Dr. Fazıl Küçük,

Kıbrıs Türk halkının yok edilip, Kıbrıs’ın bir Helen adası yapılmak istendiği en zor ve en karanlık günlerde, Kıbrıs Türk halkına önderlik ederek dava arkadaşlarınız ile birlikte başlattığınız var oluş mücadelesi sonrasında büyük bir özveri ve fedakârlıklarla kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak sizleri ve milli davamız uğrunda canlarını vermiş olan tüm dava arkadaşlarınız ile aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyoruz.

Her türlü fedakârlığa katlanarak büyük bir inanç ve kararlılıkla başlattığınız kutsal mücadeleniz asla unutulmayacak,  nesilden nesile aktarılacak ve Kıbrıs Türk halkının yüreğinde sonsuza dek yaşayacaksınız.

İlkeleriniz ve düşünceleriniz bizlere rehber olmaya ve mücadele yolumuzu aydınlatmaya devam ederken, “Kıbrıs Türk halkı Anavatan Türkiye olmadan var olamaz. Kıbrıs meselesi Türkiyesiz halledilemez” şeklindeki şiar ve ifadeleriniz bizlere ilham ve güç verirken, bir kez daha belirtmek istiyorum ki devletimizden, egemenliğimizden,
Anavatan Türkiye ve Türk askerinden asla vazgeçmeyeceğiz.

Vatan bildiğimiz bu topraklarda özgür, bağımsız ve egemen olarak yaşamaya devam edeceğiz.

Bizlere emanet ettiğiniz kutsal değerleri ayaklar altında çiğnetmeyeceğiz.

Kıbrıs konusunda kalıcı, adil ve sürdürülebilir bir anlaşmadan yanayız. Bunun da yolu gerçekleşmesi mümkün olmayan federal temele dayalı bir anlaşmadan değil, Kıbrıs’ın ve bölgenin yararına olacak olan iki ayrı devlete dayalı çözüm önerimizden geçmektedir.  Bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi olan Anavatan Türkiye tarafından da desteklenen bu çözüm önerimizden geri adım atmayacağız.

Egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüz kabul edilmeden resmi müzakerelere başlamak ve o müzakere masalarında yeniden Rum’un esiri olmak asla kabul edilemez. Görevimiz, Kıbrıs Türk halkının varlığını, devletini, özgürlüğünü, bağımsızlığını korumak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha da güçlendirmektir.

Anavatan Türkiye ile belirlediğimiz yeni ve milli yolda büyük bir kararlılıkla yürümeye devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Kurul Toplantılarında tüm dünyaya KKTC’yi tanıyınız, Kıbrıs Türk halkın a uygulanan zulüm niteliğindeki izolasyonlara son veriniz çağrısı ile KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına Anayasal adıyla gözlemci üye olması ve Türk devletleri ile olan ilişkilerimizin her geçen gün daha da gelişmesi mücadelemize büyük bir güç vermektedir. Belirlenen yeni ve milli yolda başarıya ulaşacağımızdan hiçbir kuşkum yoktur.

Aziz liderim Dr. Fazıl Küçük’ü bir kez daha anarken, halkımıza çağrım birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendirilmesi ve Anavatan Türkiye’ye daha da sıkı sarılmamız yönündedir.  Rum tarafına çağrım ise, çözüm karşıtı tutumlarına son vermesi ve diyalog çağrılarımıza olumlu yanıt vermesidir. Unutulmamalıdır ki, Kıbrıs Türk halkı en az Rumlar kadar tüm haklara sahiptir ve bu haklarından asla vazgeçmeyecektir.

Uluslararası topluma çağrım ise, Kıbrıs’ın gerçeklerini görmeleri, ayrımcı ve haksız tutumlarından vazgeçmeleridir.

Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve iki ayrı devlet vardır. Bu gerçek de görmezden gelinemez.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü anarken, aynı inanç ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha belirtirim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.