enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye’nin rolü takdir ediliyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye’nin rolü takdir ediliyor’
08.10.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ilk toplantısı için gittiği Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daki temasları sırasında gazetecilerle yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşındaki arabulucu rolünün takdirle karşılandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun açılması ve esir takası konusundaki gelişmelere dikkat çekerek “Koridorun açılmasıyla  6 milyon ton tahıl ve gıda sevkiyatı gerçekleşti. Rusya’nın gübresinin de Türkiye üzerinden ihtiyacı olan ülkelere gönderilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hem Putin hem de Zelenskiy ile görüşebilen tek lider olduğuna dikkat çeken Erdoğan “Azov Taburlarıyla ilgili 200 esir değişimi yaptık. Ukraynalı esirlerin ailelerini de ülkemize aldık, misafirlerimiz. Bu uygulamayı sadece biz yaptık” diye ekledi.

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundaki sorulara da, İsveç’te yeni başbakan hükümetini kurduğunda görüşme yapabileceğini, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile de kısa bir görüşme yaptığını ve iyi geçtiğini söyledi.

Finlandiya ile ilişkilerin İsveç’ten farklı olduğununu ve “İsveç’te terör örgütleri kol gezerken Finlandiya’da böyle bir durum olmadığını” belirten Erdoğan, “NATO Finlandiya’nın üyeliği konusunda nihai kararını verdiğinde biz de destekleriz” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.