enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin istikrarı bölgenin istikrarı demektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin istikrarı bölgenin istikrarı demektir
19.12.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’de yeni bir dönem başlamıştır. Suriye’nin istikrarı bölgenin istikrarı demektir. Son 13 yılda tüm bölge bu sıkıntıları çekmiştir. Türkiye bu süreçte itilafın başından bu yana olduğu gibi Suriyeli kardeşlerimize desteğimiz sürecek” diye konuştu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin istikrarı bölgenin istikrarı demektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile ortak basın toplantısı düzenledi.

“Lübnan’ın güvenliği bölgenin istikrarından ayrı değerlendirilemez”

Lübnan’da 1 milyondan fazla insan yerlerinden edildi. İsrail’in Lübnan’a ilk saldırısı değildir, geçmişte de benzer tacizlere maruz kalmıştır. Lübnan’ın güvenliği bölgenin istikrarından ayrı değerlendirilemez. Türkiye, İsrail saldırılarına karşı Lübnan’ın arkasında durmuş, insani yardımlarını sürdürmüştür.

“Lübnan halkının birliğine ve iç barışına katkılarımız sürdüreceğiz”

İsrail’in ateşkese harfiyen uyması, Lübnan’da açtığı zararı tazmin etmesi için baskının sürdürülmesi gereklidir, biz de üstümüze düşeni yapmakta kararlıyız. Lübnan halkının birliğine ve iç barışına katkılarımız sürdüreceğiz.

“Suriye’de yeni bir dönem başlamıştır”

Suriye’de yeni bir dönem başlamıştır. Suriye’nin istikrarı bölgenin istikrarı demektir. Son 13 yılda tüm bölge bu sıkıntıları çekmiştir. Bizim gibi Lübnan da Suriyeli kardeşlerimize kucağını açmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve üniter yapısının korunması da bir başka husustur. İlk günden beri tüm dünyaya ilan ettik. Türkiye bu süreçte itilafın başından bu yana olduğu gibi Suriyeli kardeşlerimize desteğimiz sürecek. Suriye halkının basiret ve ferasetiyle bu dönemi alnının akıyla yöneteceğine inanıyorum. Lübnan ile amacımız Suriye’yi yeni bir şevk ile ayağa kaldırmaktır. Komşuluğumuzun gereğini dün olduğu gibi bugün de yapmaya devam edeceğiz.

Mikati’nin konuşmasından öne çıkanlar:

Lübnan’ın içinden geçtiği tarih boyunca her çetrefilli ve zorlu dönemde Türkiye destek ülkesi olmuştur. İsrail, Lübnan ile ateşkese bağlı kalmamaktadır, uymamaktadır. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.