enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:01 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:01 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:00 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 2025 ‘Aile Yılı’ ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 2025 ‘Aile Yılı’ ilan edildi
06.01.2025
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Toplumun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla 2025 senesini Aile Yılı ilan etmeyi kararlaştırdık.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla oluşturulan ‘Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu’ ilk toplantısını yapmaya hazırlanıyor.

9 Ocak’ta toplanması beklenen kurula Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2025 yılında yapılacak çalışmalara değindi.

Erdoğan, küresel şer odaklarının teşvik ettiği cinsiyetsizleştirme politikalarının herkesin malumu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“LGBT meselesi, bugün ailenin varlığına yönelik en ciddi tehditlerin başında gelmektedir. 2023 yılında ülkemizdeki doğurganlık hızı 1,51 seviyesine gerilemiştir. Açıkça ifade etmek gerekirse bu durum, alarm vericidir, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir. Her fırsatta yaptığımız ‘en az 3 çocuk’ çağrısının ne kadar önemli olduğunu böylece tekrar görmüş oluyoruz.

Toplumun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla 2025 senesini Aile Yılı ilan etmeyi kararlaştırdık. Yıl boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinasyonunda aile yapımızın korunması, güçlendirilmesi ve gelecek nesillere sağlam bir miras olarak aktarılması için kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan “Aile Yılı” paylaşımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aile konusundaki her türlü çalışmayı zirveye taşıyacakları bir süreç olarak 2025’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek takdirleriyle “Aile Yılı” olarak ilan edildiğini bildirdi.

Vatandaşların, ailenin, aile olmanın, bir aile içinde güvenle yaşamanın mutluluğunu hissedecekleri bir yıl olması için Bakanlığın koordinasyonunda devletin tüm kurumlarıyla kapsamlı çalışmaları hayata geçireceklerini belirten Göktaş, şunları kaydetti:

“13 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından detaylarının açıklanacağı Aile Yılı’nda vereceğimiz müjdelerin ve yıl boyunca yapacağımız etkinliklerin ülkemiz ve milletimiz için şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Toplumumuzun tüm kesimlerini bu anlamlı yılın mutluluğunu aileleriyle birlikte paylaşmaya davet ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.