enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boğaz’ı çevre tehdidinden Kanal İstanbul ile kurtaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boğaz’ı çevre tehdidinden Kanal İstanbul ile kurtaracağız
29.10.2022
A+
A-

Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için çalışmaların yakın zamanda başlayacağını duyurdu. Erdoğan, İstanbul Boğazı’nı çevre tehdidinden Kanal İstanbul projesi ile kurtaracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedeflerin yer aldığı “Türkiye Yüzyılı” Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Türkiye Yüzyılı programıyla, Cumhuriyetin ikinci asrı için hedeflenen çalışmalar olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biz, her seçimde milletimizin karşısına, herkesi kendine hayran bırakan dev projelerle çıkmış bir siyasi kadroyuz. Hamdolsun, verdiğimiz sözlerin hemen tamamını gerçekleştirerek milletimizin hizmetine sunmayı başardık.

Bu çerçevede Kanal İstanbul Projesi, muhalefet ne diyor, Kanal İstanbul’a karşı çıkıyor. Siz zaten bugüne kadar neye karşı çıkmadınız ki? Her atılan adıma karşı çıktınız. Dikili bir taşınız yok. Biz, ‘Kanal İstanbul’u yapacağız.’ diyoruz, onlar diyor ki ‘Olmaz.’ Yapacağız. Bak köprünün temelini attık Kanal İstanbul’da, şu anda o yürüyor. İnşallah yakında da Kanal İstanbul’un çalışmaları başlayacak ve İstanbul Boğazı’nı çevre tehdidinden kurtaracağız. Neyle? Kanal İstanbul’la. Ama bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz. Az önce 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nü gördünüz değil mi? Bunlar ona da’Hayır’ diyorlardı, yaptık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de hayır diyorlardı, yaptık. Osmangazi’ye de hayır diyorlardı, yaptık. Siz ne derseniz deyin, biz yürüyoruz. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. ‘Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan’ diyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu proje, Türkiye Yüzyılı’mızdaki sözlerimizden biri olarak hedeflerimiz arasındaki yerini korumaktadır. Seçim tarihine kadar elbette milletimizle paylaşacağımız yeni projelerimiz de olacak.”

Erdoğan, projeye karşı çıkan muhalefeti de sert bir dille eleştirdi:

“Çanakkale Köprüsü’nü gördünüz değil mi? Bunlar ona da ‘hayır’ diyorlardı, biz yaptık. Siz ne derseniz deyin biz yürüyoruz”

“Türkiye Yüzyılı huzurun yüzyılıdır”

Bugün sadece Türkiye Yüzyılı vizyonunun ruhu, felsefesi ve özünü anlatmak istediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın sürdürülebilirliğin yüzyılı olduğunu, bu anlayışla ülkede, hayatı tüm unsurlarıyla kucaklayan ekosistemi güçlendirirken, dünyada da aynı yönde adımlar atılması için mücadele edeceklerini belirtti.

Erdoğan, sürdürülebilirliğin ana eksenini oluşturan çevrenin korunması, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanlarında, tüm kurumlarla ve tüm taraflarla birlikte ortak hedeflere yürüyeceklerini ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.