enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış dileklerini yeniledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış dileklerini yeniledi
08.11.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. Avrupa Siyasî Topluluğu Zirvesi Genel Oturumu’nda yaptığı konuşmasında Türkiye’nin Ukrayna, Filistin ve Lübnan başta olmak üzere dünyanın barış ve huzurunu tehdit eden tüm kriz alanlarına kalıcı sükunetin sağlanması için çabaladığını ifade etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in ‘QHA’ya dayandırdığı haberinde,Kırım Haber Ajansı - Vikipedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, 5. Avrupa Siyasî Topluluğu Zirvesi Genel Oturumu’nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’den bu yana yürüttüğü topyekûn işgal girişimi ve saldırıların sona ermesi adına son dönemde yaptığı görüşmeleri dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen haftalarda Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha (Andrij Sybiha) ile görüştüğünü belirterek, diplomasiye alan açılması gerektiği yönündeki mesajları gündeme getirdiğini vurguladı.

“UKRAYNA’DAKİ SAVAŞIN YOL AÇTIĞI OLUMSUZLUKLAR HER GEÇEN GÜN DAHA DA DERİNLEŞİYOR”

Avrupa coğrafyasında maalesef savaşın üçüncü yılını geride bırakıyoruz.” diyen Erdoğan, “Ukrayna’daki savaşın yol açtığı olumsuzluklar her geçen gün daha da derinleşiyor. Savaşın uzaması diplomasiye giderek daha az alan bırakıyor.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE DAİMî BARIŞTAN YANA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin civar bölgelerle yakın kültürel bağları, güçlü ordusu, köklü devlet tecrübesi, ilkeli dış politikası ve yetişmiş insan kaynağıyla bir istikrar adası vazifesi görmeye devam edeceği söyledi ve “Biz, en başından beri her iki tarafın da masada olduğu bir müzakere sürecini ve devamında kalıcı, adil bir barışa ulaşılmasını savunduk.” ifadeleriyle barış dileklerini yeniledi.

Erdoğan, her iki görüşmede de diplomasiye alan açılması yönündeki mesajlarını bir kez daha taraflara ilettiğini, barışın tesisi için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ve çözüme yönelik çabalara desteklerinin süreceğini ifade ettiklerini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.