enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Covid-19: Almanlar bir kez daha evden çalışma dönemine geçiyor

Covid-19: Almanlar bir kez daha evden çalışma dönemine geçiyor
16.11.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Yeni bir Covid-19 dalgasıyla karşı karşıya olan Almanya, kısıtlamalar kapsamında yeniden evden çalışma dönemine geçiyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Bu yılın temmuz ayının başında kaldırılan evden çalışma uygulaması, son haftalarda koronavirüs vakalarının yeniden artış göstermesiyle tekrar gündeme geldi.

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede Covid-19 tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 33 bin 498 arttı. Böylelikle toplam vaka sayısı 5 milyon 21 bin 469’a yükseldi.

Son 24 saatte Covid-19’dan 55 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 97 bin 672’ye çıktı.

Haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı 289 olarak kaydedildi.

Aşılama kampanyasında halkın yüzde 70’ine Covid-19 aşısının ilk dozu, yüzde 67,5’ine de ikinci dozu uygulandı.

Ülkede yaşanan salgının dördüncü dalgasında günlük vaka sayıları rekor seviyelere ulaştı.

Şu anda en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan Saksonya Eyaletinin Başbakanı Michael Kretschmer, haftalık Bild am Sonntag’a verdiği demeçte, “Gelecek dalga önceki tüm dalgaları gölgede bırakacak.” ifadesini kullandı.

Tasarı bu hafta meclise geliyor

Henüz karar aşamasında olan uzaktan çalışma planına göre işverenler, ofise gelmek için “mecburi bir mesleki neden” olmaması halinde personele evden çalışma imkanı sunmak zorunda kalacak.

İşe gideceklerden ise tam aşı olduklarını veya testlerinin negatif çıktığını kanıtlamaları istenecek.

Tasarının, perşembe günü onaylanmak üzere meclisin alt kanadı Bundestag’a sunulması bekleniyor.

Burada kabul edilmesi halinde tasarının cuma günü üst meclise sunulması öngörülüyor.

Başbakan Angela Merkel, günlük vaka sayılarının yüksek seviyede seyretmesi ve hastanelerdeki yoğun bakım bölümlerinde yatanların sayıların hızla artmasından dolayı endişeli olduğunu ve gelecek haftaların zor geçeceği uyarısında bulunmuştu.

Merkel salgındaki durumu ve atılacak adımları görüşmek için 18 Kasım Perşembe günü eyalet başbakanlarıyla bir araya gelecek.

Ek kaynaklar * AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.