enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çocuklar için aşı çalışmaları hız kazandı

Çocuklar için aşı çalışmaları hız kazandı
09.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / BioNTech/Pfizer 12 yaş altındaki çocukların da aşılanmaları için çalışmalarına hız verdi. Pfizer, Eylül veya Ekim aylarında 5 ila 11 yaş çocuklar için ABD‘de onay başvurusuna hazırlanıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (rts/TY,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Pfizer ve BioNTech ortaklaşa geliştirdikleri Covid-19 aşısının 12 yaşın altındaki çocuklara da uygulanabilmesi için çalışmalarına hız verdi.

Pfizer’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, beş ile on bir yaş arasındaki çocuklarda 2 ve 3’üncü faz için belirleyici olan klinik çalışmalara Salı günü başlandığı belirtildi.

Klinik çalışmalarına Mart ayında başlanan araştırmaya ABD, Finlandiya, Polonya ve İspanya’da altı aylıktan başlayarak 11 yaşına kadar olan yaklaşık 4 bin 500 çocuk katılıyor. Klinik çalışmalarda çocuklar 5-11 yaş, 2-5 yaş ve altı ay-2 yaş olmak üzere üç yaş grubuna ayrılıyor.

Pfizer, Eylül veya Ekim aylarında 5 ila 11 yaş, bundan kısa bir süre sonra da altı ay ila 5 yaşındaki çocukları aşılamak için ABD‘de onay başvurusu yapmayı planlıyor. Avrupa Birliği, ABD ve Kanada, aşının 12 yaşından itibaren çocuklara uygulanmasına onay vermişti.

Genel tavsiye şimdilik yok

Daimi Aşı Komisyonu (Stiko), 12 ile 17 yaş arasındaki çocuk ve gençler için korona aşısı yaptırılması konusunda genel bir tavsiyede bulunmuyor. Ancak Reuters’in kaynak olarak gösterdiği bir taslağa göre Stiko bu yaş grubunda önceden bazı hastalığı olanlara AB tarafından onaylanan BioNTech/Pfizer aşısı yapılmasını destekliyor. Söz konusu hastalıklar arasında obeziteye bağlı olarak aşırı yağlanma, şiddetli kalp ve akciğer hastalıkları, böbrek yetmezliği ve kanser gösteriliyor. Bu tür hastalıkları olan çocuk ve ergenlerde Covid-19 hastalığının daha şiddetli seyrettiği düşünülüyor. Taslakta ayrıca gençler arasında aşılanamayan yüksek riskli akrabaları veya temas halinde oldukları riskli kişilerin bulunması durumunda aşı yaptırmaları tavsiye ediliyor.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından Perşembe günü açıklanacak metinde 12-17 yaş arasındakilere korona aşısı yaptırmaları tavsiyesinin yer alacağı belirtildi. Ancak aşı zorunlu olmayacak, çocuk, genç ya da velilerinin izinleri ile yapılabilecek.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.