enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
07:47 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
07:29 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
07:09 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti

CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
30.06.2025
A+
A-

* Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme-II Programı kapsamında hayata geçirilen CLIMPS – Endüstriyel Üretim Platformlarında 2030 İklim Değişikliği Eylem Planı Modeli için Eşleştirme Projesi kapsamında ilimize gelen Litvanyalı proje heyeti, Kocaeli Ticaret Odası’nı (KOTO) ziyaret etti.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, 29 yaşında…

Gazeteci* Mustafa SALMAN

KOCAELİ,  26 HAZİRAN 2025 -Toplantının açılış konuşmasını yapan KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış, proje dolayısıyla tüm paydaşlara teşekkür ederek, “Endüstriyel Üretim Platformlarında 2030 İklim Değişikliği Eylem Planı Modeli projesi, sürdürülebilir sanayi politikalarının oluşturulması, çevresel etkilerin azaltılması ve yeşil dönüşümün sanayiye entegre edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu projeyi, yerel düzeyde sürdürülebilir sanayi politikalarının geliştirilmesi adına değerli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

CO-MATCHİNG İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİNE DAVET

Akabinde Kocaeli Valiliği AB Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Mustafa Ginesar, projeyi ve uygulamalarda gelinen noktayı KOTO ile paylaşmak üzere kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

“CLIMPS Projesi, Türkiye ve Litvanya’nın endüstriyel üretim bölgelerinde iklim direncini artırmayı amaçlayan Avrupa Birliği destekli bir girişimdir. Proje, yerel yönetimler, endüstri liderleri ve sivil toplum arasındaki işbirliğini teşvik ederek, endüstrilerin karbon ayak izlerini azaltmalarına ve iklim değişikliğine uyum sağlamalarına yardımcı olacak sürdürülebilir stratejiler geliştirmektedir. CLIMPS, araştırma, bilgi alışverişi ve politika geliştirme yoluyla endüstriyel sürdürülebilirliği güçlendirmekte, AB Yeşil Mutabakatı ile uyum sağlamakta ve sanayi bölgelerinde daha yeşil bir geleceğin önünü açmaktadır” ifadelerine yer veren Ginesar, yürütülen faaliyetler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Çalışma ziyareti, KOTO’nun çalışmalarını içeren sunum ve 28 Ağustos 2025 tarihinde gerçekleşecek Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Etkinliği’ne davet ile sona erdi.

KATILIMCILAR:

KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış’ın, Meclis Üyesi Kerim Bayramoğlu ile birlikte ev sahipliği yaptığı çalışma ziyaretinde; Litvanya Mazeikiai İlçe Belediyesi ve CLIMPS Proje Ortağı olan Uluslararası Proje Ofisi Temsilcisi Reda Guerrero, Baltık Eğitim Teknoloji Enstitüsü, CLIMPS Proje Ortağı Kurucusu ve Kaunas Teknik Üniversitesi Akademisyeni Danguole Rutkauskiene, Kaunas Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi Başkanı Jurgita Rakauskaite, ORLEN Lietuva Petrol Rafinerisi Çevre Mühendisi Irmantas Saltupis, NorDan UAB Firma temsilcisi Egidija Jaseliünaite-Pilitauske, Baltık Eğitim Teknoloji Enstitüsü Proje Çalışanı Viktorija Norkeviciute, Gençlik Temsilcisi- Kaunas Teknik Üniversitesi Öğrencisi Deimante Kilinskaite, Kocaeli Valiliği AB Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü- CLIMPS Proje Koordinatörü Mustafa Ginesar, CLIMPS Proje Asistanı – AB İşleri Uzmanı Nihan Beşbilek, YİKOB Müdürü – Proje Görevlisi M. Cüneyd Kurtbaş, Mimar – Proje Görevlisi Ezgi Tanel yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.