enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti

CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
30.06.2025
A+
A-

* Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme-II Programı kapsamında hayata geçirilen CLIMPS – Endüstriyel Üretim Platformlarında 2030 İklim Değişikliği Eylem Planı Modeli için Eşleştirme Projesi kapsamında ilimize gelen Litvanyalı proje heyeti, Kocaeli Ticaret Odası’nı (KOTO) ziyaret etti.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, 29 yaşında…

Gazeteci* Mustafa SALMAN

KOCAELİ,  26 HAZİRAN 2025 -Toplantının açılış konuşmasını yapan KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış, proje dolayısıyla tüm paydaşlara teşekkür ederek, “Endüstriyel Üretim Platformlarında 2030 İklim Değişikliği Eylem Planı Modeli projesi, sürdürülebilir sanayi politikalarının oluşturulması, çevresel etkilerin azaltılması ve yeşil dönüşümün sanayiye entegre edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu projeyi, yerel düzeyde sürdürülebilir sanayi politikalarının geliştirilmesi adına değerli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

CO-MATCHİNG İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİNE DAVET

Akabinde Kocaeli Valiliği AB Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Mustafa Ginesar, projeyi ve uygulamalarda gelinen noktayı KOTO ile paylaşmak üzere kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

“CLIMPS Projesi, Türkiye ve Litvanya’nın endüstriyel üretim bölgelerinde iklim direncini artırmayı amaçlayan Avrupa Birliği destekli bir girişimdir. Proje, yerel yönetimler, endüstri liderleri ve sivil toplum arasındaki işbirliğini teşvik ederek, endüstrilerin karbon ayak izlerini azaltmalarına ve iklim değişikliğine uyum sağlamalarına yardımcı olacak sürdürülebilir stratejiler geliştirmektedir. CLIMPS, araştırma, bilgi alışverişi ve politika geliştirme yoluyla endüstriyel sürdürülebilirliği güçlendirmekte, AB Yeşil Mutabakatı ile uyum sağlamakta ve sanayi bölgelerinde daha yeşil bir geleceğin önünü açmaktadır” ifadelerine yer veren Ginesar, yürütülen faaliyetler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Çalışma ziyareti, KOTO’nun çalışmalarını içeren sunum ve 28 Ağustos 2025 tarihinde gerçekleşecek Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Etkinliği’ne davet ile sona erdi.

KATILIMCILAR:

KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış’ın, Meclis Üyesi Kerim Bayramoğlu ile birlikte ev sahipliği yaptığı çalışma ziyaretinde; Litvanya Mazeikiai İlçe Belediyesi ve CLIMPS Proje Ortağı olan Uluslararası Proje Ofisi Temsilcisi Reda Guerrero, Baltık Eğitim Teknoloji Enstitüsü, CLIMPS Proje Ortağı Kurucusu ve Kaunas Teknik Üniversitesi Akademisyeni Danguole Rutkauskiene, Kaunas Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi Başkanı Jurgita Rakauskaite, ORLEN Lietuva Petrol Rafinerisi Çevre Mühendisi Irmantas Saltupis, NorDan UAB Firma temsilcisi Egidija Jaseliünaite-Pilitauske, Baltık Eğitim Teknoloji Enstitüsü Proje Çalışanı Viktorija Norkeviciute, Gençlik Temsilcisi- Kaunas Teknik Üniversitesi Öğrencisi Deimante Kilinskaite, Kocaeli Valiliği AB Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü- CLIMPS Proje Koordinatörü Mustafa Ginesar, CLIMPS Proje Asistanı – AB İşleri Uzmanı Nihan Beşbilek, YİKOB Müdürü – Proje Görevlisi M. Cüneyd Kurtbaş, Mimar – Proje Görevlisi Ezgi Tanel yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.