enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çin, G7 dışişleri bakanlarının “zorba” nitelendirmesine tepki gösterdi

Çin, G7 dışişleri bakanlarının “zorba” nitelendirmesine tepki gösterdi
08.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / G7 ülkelerinin Çin’in Uygur Türklerine yönelik insan haklarını eleştirdiği ortak bildirisi, Çin’i rahatsız etti. Çin Dışişleri Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in içişlerine karışmak olarak nitelendirdiği ortak bildiriye tepki göstererek, Çin’in uzun süredir sürdürdüğü siyasetine sadık kalacağını belirtti.

Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesi ve Avrupa Birliğini (AB) bir araya getiren G7 toplantısı, dönem başkanı İngiltere’nin ev sahipliğinde 4-5 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İki gün süren toplantıda, iklim değişikliği, İran’la nükleer müzakereler, Suriye’de devam eden savaş, Myanmar’daki askeri darbe, Kovid-19 salgını, Rusya, Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri masaya yatırılan başlıca konular oldu.

Londra’da dışişleri bakanları düzeyinde düzenlenen G7 toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride, Tayvan’a destek verildi ve Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri ile toplama kampları nedeniyle Pekin’e ağır eleştiriler yöneltildi.

ÇİN, İÇİŞLERİNE KARIŞILDIĞINI İDDİA ETTİ

Çin yönetimi de “Çin’in ekonomik etkisini başkalarına karşı zorbalık yapmak için kullandığı” gerekçesiyle suçlu olduğu belirtilen G7 dışişleri bakanlarının ortak açıklamasına tepki gösterdi.

Yayımlanan ortak açıklamaya dün kınama yayımlayan Çin, “zorba” nitelemesine tepki göstererek, söz konusu ortak bildirinin Çin’in içişlerine müdahale olduğunu savundu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin sayfasından yayımlanan basın açıklamasında, ortak G7 bildirisine dair sorulan soruya verilen yanıtta, “Çin’in içişlerine karışmak, Çin egemenliğine zarar vermek ve uluslararası ilişkilerin temel normlarını hiçe sayarak Çin’in imajını lekelemek için her türlü bahaneyi uydurma girişimleri” ifadeleri öne sürüldü.

HABER : Ayyıldız Huri Kaptan & QHA

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.