enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı yapıldı

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı yapıldı
09.02.2024
A+
A-

Türkiye-Cibuti  Karma  Ekonomik  Komisyonu  (KEK)  5.  Dönem Toplantısı kapsamında Türkiye tarafından tamamlanan Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı da gerçekleştirildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

undefined

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılış törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi ve Cibuti makamları, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan ve Barajlar Daire Başkanı İsmail Karabulut da iştirak etti.

Türkiye ve Cibuti arasındaki mevcut dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve su alanında işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında DSİ tarafından inşa edilen Ambouli-Dostluk Barajı Cibuti’nin ilk barajı oldu.

Ambouli Dostluk Barajı, Cibuti Cumhuriyeti başkenti Cibuti’nin, 22 km batısında Ambouli deresi üzerinde yer alıyor. Ambouli Dostluk Barajı’yla, mansabında bulunan başkent Cibuti’nin taşkından korunması ve yeraltı suyunun beslenmesi amaçlanıyor.

Baraj İnşaatına ilişkin hibe anlaşması 24.07.2016 tarihinde Cibuti Hükümeti Ekonomi ve Maliye Bakanı ile Büyükelçimiz tarafından imzalanmıştı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Temelden yüksekliği 55 metre olan ve 14 milyon metreküp depolama hacmi bulunan Ambouli-Dostluk Barajı’nın yapımına 2017 yılında başlandı, 2020 yılında tamamlanan barajda 20-24.12.2021 tarihleri arasında kabul ve teslim işlemleri gerçekleştirilmişti.

Ambouli Dostluk Barajı, Cibuti nüfusunun yüzde 75’nin yaşadığı aynı isimli, Ambouli Deresini taşkınlarından koruyacak.

30 Eylül 2019 ve son olarak 2 Ocak 2023 tarihinde Cibuti’de son  yılların en yoğun yağışları yaşanmış olup, yaklaşık 1000 m3/s’lik  debiye sahip taşkınlardan başkenti korumuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.