enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CIA’ye casuslukla suçlanan İranlı idam edildi

CIA’ye casuslukla suçlanan İranlı idam edildi
21.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Öldürülen İranlı general Süleymani ile ilgili bilgileri CIA ve Mossad’a aktararak casusluk yaptığı iddia edilen Mahmud Musavi Macid’in İran’da idam edildiği bildirildi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,Öldürülen İranlı General Kasım Süleymani’nin konum bilgilerini ABD ve İsrail’le paylaşmakla suçlanan ve yargılandığı mahkemede idam cezasına çarptırılan Mahmud Musavi Macid’in cezasının Pazartesi günü infaz edildiği bildirildi.

İdam cezasının infazının gerçekleştiği, İran’da yargı makamlarının yaptığı bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Macid’in ABD’nin istihbarat servisi CIA ve İsrail’in gizli servisi Mossad için casusluk yapmaktan mahkum edildiği vurgulanan açıklamada “Macid’in idamıyla vatana ihanetinin sonlanmış olduğu” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Macid’in büyük paralar karşılığında İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü başta olmak üzere ülkenin askeri ve güvenlikle ilgili gizli bilgilerini Mossad ve CIA’ye ilettiği” savunuldu.

Macid, Ocak ayında ABD’nin SİHA (silahli insansız hava aracı) ile düzenlediği saldırıda öldürülen İranlı General Kasım Süleymani’nin konum bilgilerini ABD’li yetkililerle paylaşmakla suçlanmıştı.

İranlı General Kasım Süleymani'nin cenaze törenine binlerce kişi katılmıştı/ 6 Ocak 2020- Tahran
İranlı General Kasım Süleymani’nin cenaze törenine binlerce kişi katılmıştı/ 6 Ocak 2020- Tahran

ABD ve İran savaşın eşiğine geldi

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nün eski komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in de aralarında bulunduğu en az yedi kişi 3 Ocak’taki ABD saldırısında hayatını kaybetmişti.

Süleymani’nin öldürülmesiyle ABD ve İran savaşın eşiğine gelmişti.

İran makamlarının açıklamasına göre, Macid 70’li yıllarda Suriye’ye göç ederek İngilizce ve Arapça tercümanlık yaptı. Arapça bilmesi ve Suriye coğrafyasını iyi tanıması nedeniyle Suriye’de savaşın başlamasıyla birlikte bölgede İranlı askeri yetkililerle iyi ilişkiler kurdu ve çeşitli askeri planlamalarda da yer aldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.