enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’lilerin ‘TOMA’ algısı kısa sürdü: Yangınlarda aktif rol oynuyorlar

CHP’lilerin ‘TOMA’ algısı kısa sürdü: Yangınlarda aktif rol oynuyorlar
04.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Orman yangınları üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan CHP’li isimler şimdi de TOMA’ları devreye soktu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP’li eski vekil Haluk Pekşen, TOMA’ların alevlere müdahalede kullanılmadığını öne sürdü. Oysa Marmaris, Silifke, Karaman ve Didim gibi birçok noktada yangın söndürme çalışmalarında TOMA’lar kullanıldı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘YENİ ŞAFAK‘dan aktardığı haberinde, Türkiye son bir haftadır yurdun dört bir tarafında çıkan orman yangınlarıyla boğuşuyor.

Son altı günde çıkan 150 orman yangının 137 tanesi kontrol altına alındı. Altı ilde 13 yangını kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor.

Söz konusu gelişmeler üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan CHP’li vekiller ise, asılsız ithamlarla hükümeti hedef alıyor.

CHP’li vekillerden ‘TOMA algısı’

Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP’li eski vekil Haluk Pekşen, TOMA’ların alevlere müdahalede kullanılmadığını öne sürdü.

Oysa iddiaların aksine Marmaris, Silifke, Karaman ve Didim gibi birçok noktada yangın söndürme çalışmalarında TOMA’lar kullanıldı.

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek uçak ve helikopterlerin söndürme çalışmaları sürerken 'insanlar yanıyor uçak gönderin' videosu çekti

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek uçak ve helikopterlerin söndürme çalışmaları sürerken ‘insanlar yanıyor uçak gönderin’ videosu çekti.

Antalya’nın pek çok noktasında çıkan yangınlarla mücadele hem havadan hem de karadan ekiplerin müdahalesiyle sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, havadan uçak ve helikopterlerin yangına müdahale ettiği Gündoğmuş Köyü’nde video çekti. Bölgede uçak ve helikopter olmadığını ima eden Böcek ‘İnsanlar yanıyor’ dedi. Köyden vatandaşın çektiği videolarda ise uçak ve helikopterlerin yangına müdahale anı açıkça görülüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.