enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li vekillerden Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrine ziyaret

CHP’li vekillerden Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrine ziyaret
18.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın Trabzon Akçaabat Şehitlik Tepesi’ndeki kabrini ziyaret etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil Haydar Baş’ın kabri başında dua etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP milletvekilleri Baş’ın yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

“O Türkiye için bir değerdi”

“Haydar hocanın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili konuşmaları büyük ilgimizi çekiyordu. Haydar hocanın ve O’na gönül verenlerin büyük salonlarda Atatürk’ü anlatırken o coşkuyu birlikte yaşamaları bizim için önemliydi.” diyen Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Allah rahmet eylesin, devletimiz- milletimiz için önemli bir şahsiyetti. Bu değerlere önem vermek lazım, bu insanları unutmamak lazım. O Türkiye için bir değerdi. Allah rahmet eylesin. Beklenmeyen bir ölümdü. Ben buradan bütün sevenlerine, dostlarına, ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

“Asla korkmadı, çekinmedi..”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ise, “Prof. Haydar Baş’ın Atatürkçü, çağdaş dünyaya bakışını, toplumun değişim sürecindeki siyasal düşüncelerini yakından takip ediyordum. O toplumun çeşitli kesitlerinde yurtsever kimliğini açık açık ifade edebilen, yüreklice topluma sunabilen, asla korkmayan, hiçbir şekilde çekinmeden yani gizlenerek, riyakarlık yaparak topluma yaklaşan bazı siyasal anlayışların karşısındaki duruşu ile samimiyetiyle bildiğimiz değerli biriydi.” dedi.

“İnsanlığın düşmanı kapitalizme karşı bir duruşu vardı”

“Ekonomide çok farklı görüşleri vardı. İnsanlığın düşmanı olan kapitalist sisteme karşı bir duruşu vardı.” İfadelerini de kullanan Nihat Yeşil şöyle devam etti, “Toplumsal mücadelenin içinde bu topluma sunduğu sevgiyi, barışı, kardeşliği, dostluğu çok yaygın bir şekilde her platformda dile getiriyordu. Allah gani gani rahmet eylesin. Gerçekten kimsenin beklemediği bir ölüm oldu. Hocamızın toplumsal mücadeledeki direncini bilenler bu hastalığı yeneceğini düşünüyordu ama Cenab-ı Allah’ın takdiri böyleymiş. Öncelikle ailesine, sevenlere, ülkemize başsağlığı diliyorum. Burada denize nazır bakıyor. İnşallah o sevgiyi, dostluğu hep bu tepelerde tekrar insanlarımıza, toplumumuza yaymasını temenni ediyorum”

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.