enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’den Yavaş ve İmamoğlu’nun Akşener’le görüşmesine onay

CHP’den Yavaş ve İmamoğlu’nun Akşener’le görüşmesine onay
05.03.2023
A+
A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’le görüşmesine yeşil ışık yaktı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’ya ilişkin sert açıklamaları ve bundan sonra atılacak adımlar değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı öncesi partisinin genel merkez binasında CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı ile görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek desteklerini ve alacağı her türlü kararda yanında olduklarını ifade ettiler” diye konuştu.

MYK sonrası CHP’den bir açıklama daha geldi. Açıklamada, Akşener’in adaylık çağrısı yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine Kılıçdaroğlu’nun olumlu yaklaştığı belirtildi.

Belediye başkanlarının görüşmede, Cuma günü yaptıkları açıklamalara paralel olarak Kılıçdaroğlu’nun iradesine bağlılıklarını ifade edecekleri belirtilerek, “Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede ‘iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini’ iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.