enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
00:31 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
00:24 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
00:22 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
00:20 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
00:04 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Sadece Bir Savcı Görevini Yapınca Ülkede Yer Yerinden Oynadı!”  

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Sadece Bir Savcı Görevini Yapınca Ülkede Yer Yerinden Oynadı!”  
27.10.2024
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, yenidoğan bebeklerin hayatları üzerinden organize çıkar sağlandığını ortaya koyan ihbarla ilgili olarak konuştu. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİSİPLİNİ MUHİP KANKO'DAN SORULACAK

Kanko, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“CİMER’e yapılan bir ihbarla ortaya çıkan https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/Seal_of_the_Turkish_Parliament_%28T%C3%BCrkiye_B%C3%BCy%C3%BCk_Millet_Meclisi%29.svg/1200px-Seal_of_the_Turkish_Parliament_%28T%C3%BCrkiye_B%C3%BCy%C3%BCk_Millet_Meclisi%29.svg.pngbu yenidoğan çetesi, sağlık sektöründeki güvenlik açıklarını ve denetim yetersizliklerini gözler önüne sermektedir. Sadece bir savcının görevini yerine getirmesi sayesinde bu korkunç olay gün yüzüne çıkmıştır.  Bu durum, sağlık hizmetlerinde etik değerlerin ihmal edilmesinin sonuçlarının ne kadar tehlikeli olabileceğinin en çarpıcı örneklerinden biridir.” 

Kanko, Sağlık Bakanlığı’nın bu tür olayların önlenmesi için neden daha önce gerekli adımları atmadığını ve denetimleri sıklaştırmadığını sorguladı. “Vatandaşların can güvenliği ve sağlık hakkı, böyle büyük bir skandal karşısında tehlikeye atılamaz. Sağlık Bakanı, ‘Yeni atandım’ dese de, bu olayların ağırlıklı olarak meydana geldiği İstanbul’un Sağlık Müdürü olduğu için bir an önce istifa etmelidir” dedi. 

Ayrıca Kanko, sağlık sisteminin içindeki vahim durumu vurgulayarak, “Bu skandal, yenidoğan bebekler üzerinden organize çıkar sağlandığını ortaya koyuyor. Sağlık Bakanlığı’nın, bu tür olayların önlenmesi için önleyici mekanizmalar geliştirmesi ve halk sağlığını güvence altına alması gerekmektedir. Her kurumda sıkı denetimler yapılmalı ve şeffaflık sağlanmalıdır. Bu skandalın sorumlularının hesap vermesi ve sağlık sistemimizdeki çürümüş yapıların acilen temizlenmesi şarttır. Sağlık Bakanlığı’nın bu tür olayları önlemek için etkili bir strateji geliştirmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir” ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.