enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Hekimlere ve Sağlıkçılara Yönelik Saldırılar Cezasız Kalıyor!” 

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Hekimlere ve Sağlıkçılara Yönelik Saldırılar Cezasız Kalıyor!” 
11.07.2023
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, bir yıl önce Konya Şehir Devlet Hastanesinde görev yaptığı sırada sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’yı, TBMM Genel Kurulunda anarak, sağlık çalışanlarının ve hekimlerin karşılaştığı şiddet olaylarını gündeme taşıdı.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Hekimlere ve sağlık emekçilerine yapılan sözlü ve fiziki şiddet suçlarının cezasızlığı ve caydırısız oluşu nedeniyle sağlıkçılara yönelik saldırılardaki artışa dikkat çeken Prof. Dr. Kanko; Son dönemlerde sağlık emekçilerine yapılan saldırılarda yaşanan artışı üzerinden TBMM Genel Kuruluna konuyla ilgili olarak bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Mühip Kanko, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;  

“6 Temmuz 2022 tarihinde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya, Konya Şehir Devlet Hastanesinde görev yaptığı hastanede sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Ölüm yıl dönümünde sevgili meslektaşımızı sevgi ve özlemle anarken sağlıkta şiddete tepkimizi sonsuz şekilde haykırıyoruz. Göksel Kalaycı, Ersin Arslan, Kamil Furtun ve adını sayamadığımız sağlıkta şiddet nedeniyle şehit olmuş tüm sağlıkçıların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere tüm sağlık meslek örgütlerinin bu konudaki çabalarını da sonsuz destekliyorum” dedi. 

Her Yıl Binlerce Sağlıkçı ve Doktor Ülkeyi Terk Ediyor! 

 “Kime olursa olsun, kime yapılırsa yapılsın fiziki ya da sözlü şiddetin her türlüsüne karışıyız ve şiddete ‘Hayır’ diyoruz!” diyen Kanko, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeler yer verdi;  

“Son dönemlerde Türkiye’nin hemen hemen her yerinde sağlık emekçilerimize yapılan saldırılar, sağlıkta şiddet olaylarında gelinen noktanın vahametini gözler önüne sermektedir. 

Uzun mesai ile yoğun çalışma saatlerinin yarattığı aşırı iş yüküne bağlı tükenmişlik yaşayan sağlıkçılarımızın maruz kaldığı sözlü ve fiziki şiddet olayları maalesef artarak devam etmektedir. 

Hasta ve toplum sağlığı için fedakârca hizmet veren ve bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez! 

Toplum genelinde yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık kurumlarını da ciddi biçimde etkilemekte ve çalışanların tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Eğitim düzeyini ayırt etmeksizin toplumdaki bütün bireyleri etkileyen şiddet olgusu nerede ve kime uygulanırsa uygulansın asla tasvip edilemez! Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hassas konuda iktidarı gerçekçi önlemleri almaya davet ediyoruz. Yoksa bu gidişle sağlıkçı bulamayacağız! Her yıl binlerce sağlıkçı ve doktor ülkeyi terk ediyor…” ifadelerini kullandı.  (TBMM)

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.