enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Karaca’dan, TBMM’ne gıda enflasyonu ve gıda krizi ile ilgili TBMM’ne araştırma önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Karaca’dan, TBMM’ne gıda enflasyonu ve gıda krizi ile ilgili TBMM’ne araştırma önergesi
10.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, gıda enflasyonu ve gıda krizi ile ilgili TBMM’ne araştırma önergesi verdi. 

Gülizar Biçer Karaca - BiyografyaYAKLAŞIYOR YAKLAŞMAKTA OLAN: GIDA KRİZİ!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sahada yaptıkları çalışmalarda gıda krizinin inanılmaz boyutlara ulaştığını tespit ettiklerini belirtti, acil önlem çağrısında bulundu.

GIDA ENFLASYONU ÖNLENEBİLİR

TBMM’ye gıda enflasyonunun sebeplerinin araştırılması için komisyon kurulması teklifi sunmuş olduklarını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde “Gıda Enflasyonu Komisyonu” kurulması gerektiğini açıkladı.

Beslenme hakkı ihlallerinin yarattığı hasarın geri dönülemez olduğunu söyleyen Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’nin üreten değil ithal eden ülke konumundan derhal çıkması gerektiğini, ard arda gelen zamlar ve enflasyon karşısında perişan olan vatandaşların güvenilir gıdaya erişim engellerinin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

MAKAS AÇILDI: GIDA ENFLASYONU REKORU

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine atıf yapan Gülizar Biçer Karaca; “FAO verilerine göre Nisan ayında yıllık artış yüzde 29,81 oldu. TÜİK’in son açıkladığı enflasyon verilerine göre Türkiye’de Nisan ayında yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 89,10 olarak kaydedildi. Böylelikle küresel gıda enflasyonu ile Türkiye gıda enflasyonu arasındaki makas rekor kırdı. Türkiye’de gıda enflasyonu, küresel gıda enflasyonundan Nisan ayında rekor negatif ayrışma yaşadı” dedi.

DÜNYADAN 61 PUAN FAZLA GIDA ENFLASYONU!

Küresel gıda enflasyonu ile Türkiye’de yaşanan gıda enflasyonunun karşılaştırıldığında, Türkiye aleyhine makasın rekor seviyeye çıktığını dile getiren Karaca; Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre Nisan ayında Türkiye’de yıllık gıda enflasyonunun yüzde 90,8 olarak gerçekleştiğini ve Türkiye’de gıda enflasyonunun küresel gıda enflasyonunun 61 puan üzerinde yer aldığına dikkat çekti.

GIDA ENFLASYONU KOMİSYONU KURULMALI

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Gıda enflasyonunun sebeplerinin belirlenerek gerekli çözüm önerilerinin tespit edilmesinin zorunlu ve acil olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ancak sorunların tespit edilmesi tek başına yeterli değildir. Tespit edilen çözüm önerilerinin uygulamaya geçirilebilmesi için başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere kurumsal kapasitelerin artırılması, bu bağlamda yapılacak araştırma, tespit ve çözüm önerileri için sürekli olacak Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bir “Gıda Enflasyonu Komisyonu” kurulması, gıda enflasyonunun temel sebeplerinden olan tarım sektöründeki sorunların belirlenebilmesi ve çözüm üretilebilmesi için Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ile ortak bir çalışmanın yürütülmesi ve bütün bu uygulamaların hayata geçirilebilmesi için gerekli mevzuat değişikliklerinin belirlenebilmesi gereklidir. Bu bağlamda TBMM’de araştırma komisyonu kurulması acil ve önceliklidir”. (TBMM)

Resim

HABER : Özlem ÖZMEN

TÜHA Haber Ajansı, 10 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.