enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP 1977 seçimlerinden sonra ilk kez 2024 kazandığı başarıyı çarçur ediyor

CHP 1977 seçimlerinden sonra ilk kez 2024 kazandığı başarıyı çarçur ediyor
17.01.2025
A+
A-

1977 seçimlerinden sonra CHP ilk kez 2024 yerel seçimlerini kazandı. Aldığı yüzde 37,8’lik oyla birinci parti oldu. Gelgelelim bu birinciliği CHP taşıyamıyor. 

-Cem KÜÇÜK-

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Cem Küçük: Beklenen olmadı, AK Parti geç kalıyor

                Gazeteci* Cem KÜÇÜK

Türkiye Gazetesi’nden Gazeteci Cem KÜÇÜK kaleme aldığı “CHP yıllar sonra kazandığı başarıyı çarçur ediyor” başlıklı yazısında, 2004 yılından beri elinde tuttuğu belediyeler bulunduğunu dile getiriyor.

Cem KÜÇÜK, “Ama hiçbirinde CHP başarılarıyla bilinmiyor. Mesela İzmir’i yıllardır kazanıyor. Ama İzmir’de bir hizmet say deseniz tek icraat yok. İstanbul 2019 yılında CHP’ye geçti. Temel atmama, musluklar, heykellerle anılıyor. Yürüyen merdivenler yürümüyor, trafik sıkışmış durumda…” olduğuna vurgu yapıyor.

Anadolu’daki belediyelerde de durum iyi olmadığını yazan KÜÇÜK, “Üstelik kent uzlaşısı yaptığı iki belediyeye de kayyım atandı. Oraların belediye başkanları tutuklu. En son yine Beşiktaş Belediyesinde durumu gördünüz” diyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Balıkesir'de gözaltına alındı

Cem KÜÇÜK, Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat’ın, suç örgütü üyeliği, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve 3628 Sayılı Mal Bildirimde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca Haksız Mal Edinme ile suçlandığını hatırlatıyor ve “Elbette iddianameyi görmek lazım. Suçlamaları görmek lazım…” diyor.

Gazeteci Cem KÜÇÜK, şöyle devam ediyor:

“Ama CHP eline geçen fırsatları değerlendiremiyor. Hatta o fırsatları hoyratça yok eden bir parti Türkiye’yi nasıl yönetebilir? İktidarı suçlamak en kolayı. Bize hizmet ettirmiyorlar, işin en kolayı. Başkasını suçla geç. Ortada icraat var mı? “Biz şunu yaptık” diyebiliyorlar mı? Yok”.

CHP 2019 seçimlerinde de başarı gösterdiğini yazan KÜÇÜK, “ama 2023’te duvara çarptı. O çarptığı duvarın etkisinden hâlâ kurtulmuş değil” şeklinde yazıyor.

Cem KÜÇÜK, geçen hafta ekonomiyle ilgili olarak şöyle yazmıştı:

“Emekliler gelinen durumdan hiç memnun değil. Belki bir iyileştirme olur diye beklediler. En azından yüzde 10 eklense iyi olur diye düşünüyorlar. Yoksa 20 bin TL alan 22 bin alınca zengin olmayacak ama adalet sağlanacaktı. 60 yaşın üzerindeki vatandaşların büyükşehirlerde çoğu çalışıyor. Önceden geçim sıkıntısı çekmeyen çalışan emekliler şu an sıkıntı yaşıyorlar. 

Asgari ücretliler durumdan memnun değil. Büyükşehirlerde asgari ücretli çalışan çok değil. Ama oransal olarak yüzde 30 her çalışanı etkiliyor. 30 bin alan biri asgari ücrete yüzde 30 verilince 39 bin alacak. Hâlbuki 40 verilse 42 bin alacaktı.”

Kiralar uçtu, davalar patladı - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Türkiye Gazetesi’nden Gazeteci Cem KÜÇÜK kaleme aldığı “CHP yıllar sonra kazandığı başarıyı çarçur ediyor” başlıklı yazısında, şöyle devam ediyor:

“Bu listenin başına kiraları ekleyin. Şu an en büyük sorun kiralar. İnsanları inanılmaz zorluyor. Peki bu kadar soruna rağmen CHP ilk seçimi rahatça kazanabilir mi? “Biz 2027’de yapılacak bir seçimi kazanırız” diyorlar mı? Sanmıyorum. ”

“Siz ekonomiyle ilgili tek bir çözüm ortaya koymazsanız, siz hâlâ adaylık konusunda ikilemdeyseniz, siz millete somut çarelerle gideceğiniz yerde kırmızı kart göstermek gibi basit işler yaparsanız ilk seçimde gene üzülürsünüz. ”

“Millet size yerel iktidarı verdi ama siz bunun kıymetini bilemediniz. Sizin alternatif olabileceğinizi düşündü ama gelinen noktada CHP çare değildir diyorlar. CHP’de her kafadan bir ses çıkıyor. Demokrasi iyidir ama kakofoni kötüdür. ”

“CHP 1980’lerdeki adıyla SHP, 1989 yerel seçimlerinde yüzde 28,7 oy almıştı. 1991’de ikinci parti oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. SHP 1990’lar başında İstanbul İSKİ’deki yolsuzluk haberleriyle çalkalandı. Bir yandan da terör örgütü PKK’nın siyasi kanadını Meclis’e taşımıştı. Bunun sonucunda 1994’te belediyeleri kaybetti. Sonra partinin adı tekrar CHP oldu. 1995’te yüzde 10 aldı. 1999 seçimlerinde yüzde 9’la barajın altında kaldı. İktidara yürüyoruz diyen parti Meclis’e bile girememişti… ”

“Tarih tekerrür eder mi? Bekleyip göreceğiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.