enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:01 Türkiye’de Nehir Havza Yönetiminin Yeni Kurumsal Yapısı 
07:18 Soykırımın yeni yüzü: Kıtlık
07:01 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
23:24 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
23:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
22:53 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
22:45 Terörsüz Türkiye hedefi için Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın 6’ncı toplantısını gerçekleştirecek…
21:46 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
09:42 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
07:58 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla yaya geçitlerini yeniliyor…
07:47 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran S. Akyıldız oldu
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Vatandaşın Borcu 5,1 Trilyona Ulaştı!”
07:46 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
07:40 * Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları ve Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) Sözcüsü Halit Habip Oğlu, Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu.
07:40 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
07:34 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
07:30 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
07:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
07:00 Su çürümeden…
23:22 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum, İstanbul Başakşehir’de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı

Bakan Kurum, İstanbul Başakşehir’de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı
12.10.2024
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un dönüşümü için başlatılan Yarısı Bizden kampanyasında yeni bir adımı daha açıkladı. 

* Bakan Kurum, “Alan bazlı büyük dönüşümlerde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa Bakanlık olarak devreye giriyoruz. TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Başakşehir’de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı.

Bakan Kurum: Yarısı Bizden'i güncelliyoruz - Son Haberler - Milliyet

Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 12 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğiyle İstanbul’un 963 mahallesinde, 905 bin evin ve dükkanın dönüştürüldüğünü, 39 ilçede 180 bin konut ve iş yerinin dönüşümünün devam ettiğini belirtti.

YARISI BİZDEN’DE YENİ ADIM

Bakan Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasını güncellediklerini belirterek şu bilgileri verdi: Vatandaşımız kararını verecek, biz de desteğimizi sunacağız, afetlere hazır bir İstanbul’u vatandaşımızla el ele inşa edeceğiz. Tıpkı deprem bölgesindeki kardeşlerimizle olduğu gibi İstanbul’da da tam bir devlet-millet iş birliğini, birlik ve beraberliğini hayata geçireceğiz. Şimdi, vatandaşımız dönüşümden en güzel şekilde faydalansın diye yeni bir adım daha atıyoruz. Alan bazlı büyük dönüşümlerde, site dönüşümlerinde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa Bakanlık olarak hemen devreye giriyoruz. TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz.

“TOKİ ELİYLE 1 MİLYON 400 BİNDEN FAZLA KONUT İNŞA ETTİK”

Bugüne kadar İstanbul’da TOKİ eliyle çoğunluğu sosyal konut olan 1 milyon 400 binden fazla konut inşa ettiklerini ifade eden Bakan Murat Kurum, Başakşehir’de 2 farklı alanda daha kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını duyurdu.

“ANKARA VE İSTANBUL’UN BEKLEYEN TALEPLERİ KALMADI”

Bakan Kurum, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının ziyaretleriyle ilgili de konuştu: Halk için acilen yapılması gerekenleri hep birlikte istişare ettik. İtfaiye, zabıta ve personele dair taleplerini karşıladık. Artık Bakanlığımızda bekleyen herhangi bir talepleri kalmamıştır. Biz belediye başkanlarından, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan işlerine odaklanmalarını bekliyoruz. Gelin hep birlikte, İstanbul’un ve tüm şehirlerin meselelerine odaklanalım, şehirlerimizi başta deprem olmak üzere her alanda geliştirelim, güzelleştirelim.

Tören sonunda, İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Kayapark Sakura Evleri Güvercintepe ve Şahintepe Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Yuvam Bahçeşehir Sosyal Konut Projesi kapsamında 1.479 konut ve 79 iş yerinin anahtar teslim süreci başlatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.