enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:53 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:35 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
13:22 TÜİK açıkladı: Trafikte araç sayısı rekor artışla 205 bin arttı Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 milyonu geçti
12:56 Hatay Sörf Merkezi’nin ilham verici hikâyesi, “Hayatın Çizgisi” belgeseliyle beyaz perdede hayat buldu
10:19 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla’nın Dalaman Çayı’nın Aydın’a tahsisi ortalığı ayağa kaldırdı…
07:44 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli ve MHP’nin, “yeni yüzyılın terörsüz Türkiye’si” vizyonuyla çerçeveleyip başlattığı anayasa süreci” 
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ceppar, AB ülkelerinin Büyükelçilerine Kırım Platformu’nu tanıttı

Ceppar, AB ülkelerinin Büyükelçilerine Kırım Platformu’nu tanıttı
19.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, AB üye devletlerinin büyükelçilerine, Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılmasına yönelik uluslararası çabaları birleştirecek Kırım Platformu girişimini tanıttı ve Avrupa Birliği’nin Platformun faaliyetlerine dahil edilmesinin pratik yönlerini müzakere etti.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, 17 Kasım 2020 tarihinde, Avrupa Birliği Ukrayna Temsilciliğinin organizasyonu ile AB üye devletlerinin büyükelçileri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Ayrıca toplantı kapsamında, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç ve da sunum yaptı.

EMİNE CEPPAR, AB BÜYÜKELÇİLERİNE KIRIM PLATFORMUNU TANITTI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre görüşme sırasında Ceppar, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki mevcut durum hakkında bilgi verirken, en ciddi sorunların; insan hakları ve uluslararası insancıl hukuk ihlalleri, ifade ve din özgürlüğünün kısıtlanması, ırk ayrımcılığı, militarizasyon, Karadeniz ve Azak Denizi’nde seyir özgürlüğüne yönelik tehditler olduğunu ifade etti.

Ceppar, Rusya’ya yaptırımların uygulanması da dahil olmak üzere Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sürekli destek verdikleri için AB ülkelerine teşekkür etti ve işgal edilen Kırım’da düzenlenen sözde “yerel seçimler” ve yarımadadaki insan hakları ihlalleri nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımların güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Toplantı sırasında Emine Ceppar, platformun ayrıntılarını anlattı ve AB üye ülkelerini platformun faaliyetlerine katılmaya ve 2021’in ilk yarısında yapılması planlanan Kırım Platformu’nun kuruluş zirvesine davet etti.

AB üye ülkelerinin temsilcileri, Kırım Platformu’nun hedefleri ve faaliyetleri hakkında yapılan açıklamalar için teşekkür ederken; yapılan kapsamlı müzakere sürecinin, Kırım Platformu’nun başlatılması için önemli bir hazırlık unsuru olduğu kaydedildi.

https://qha.com.tr/haberler/ceppar-ab-ulkelerinin-buyukelcilerine-kirim-platformu-nu-tanitti/

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Kasım 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 23.25’te TRT 1 Ekranlarında.. Balık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.