enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu’ndan Osman Kavala eleştirilerine yanıt: Türkiye’de yargı işliyor

Çavuşoğlu’ndan Osman Kavala eleştirilerine yanıt: Türkiye’de yargı işliyor
02.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Ameraki turunu tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Dönüş yolundaysa gezetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Osman Kavala kararına gelen eleştirilere tepki gösterdi. “Türkiye’de yargı işliyor” yanıtını verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Amerika turu dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gezi Parkı davasında Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasına yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Gelen tepkilerin sebebini anlıyoruz. Fonladıkları ve kullandıkları kişi hapse girdi. Türkiye’de yargı işliyor. Peki Türkiye’de hapse giren çıkan birçok insan da var. Neden bu kişinin üzerinde bu kadar çok duruyorlar. “Muhalefeti susturmak istiyorlar” diyorlar. Bu adamın siyasi partisi mi var?” diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN’IN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

Muhalefetin Suudi Arabistan’a gerçekleştirilen ziyarete yönelttiği eleştirilere yanıt veren Çavuşoğlu, “İlişkileri geliştirmek istediğinde, yok efendim sen geçmişte bize soğuktun denebilir mi? Diplomaside böyle bir şey olmaz. Bunlar diplomasi nedir bilmiyorlar. Ya da biliyorlar ve hükümeti eleştirmek için kendilerini zorluyorlar. İlişkiler kötüyken neden iyileştirmiyorsunuz diyorlar. Düzeltince de böyle diyorlar.” dedi.

RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERELERİ

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu krizin çözümünde “arka kapı diplomasisinin” önemini işaret etti. Çavuşoğlu, “Bir ateşkes anlaşması için müzakere ettikleri metne baktığımız zaman bazen ilerleme, bazen gerileme oluyor. O yüzden orada fazla umutlu olamıyoruz. Ama arka kapı diplomasisine baktığımız zaman orada umutlu hale geliyoruz.” dedi.

MISIR İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Çavuşoğlu’na, Mısır’la yürütülen normalleşme süreci de soruldu. Sürecin yavaş ilerlediğini kaydenen Çavuşoğlu, “Bakan yardımcısı ve bakan düzeyinde de olabilir. Temaslarımızı artıracağız.” dedi.

ERMENİSTAN İLE 3. GÖRÜŞME

Normalleşme süreci yürütülen diğer iki ülke ise İsrail ve Ermenistan. Ermenistan ile 3. normalleşme görüşmesi, 10 Mayıs’ta Viyana’da yapılacak.

Çavuşoğlu, o toplantı için, “Önümüzdeki süreçte atılabilecek farklı adımlar konuşulacak. Sınır tespitinin tekrar yapılması konusunda bir mutabakat vardı. Bu nasıl yapılacak?” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’E BÜYÜKELÇİ ATANACAK MI?

İsrail’e büyükelçi atanacak mı sorusuna ise, “İsrail’e 25’inde gideceğiz. Dışişleri Bakanı ile oturup değerlendireceğiz, o zaman karar vereceğiz.” yanıtını verdi.

URUGUAY’DAKİ BOZKURT İŞARETİ

Uruguay’da, Ermenistan bayrakları sallayarak protesto gösterisi düzenleyenlere Çavuşoğlu, bozkurt işareti yaparak yanıt vermişti.O anları da anlatan Dışişleri Bakanı, “Göstericiler çirkin tavırlar sergilediler. Kabul edilemez bu çirkin tavırlardan sonra biz de gereken cevabımızı verdik.” dedi.

Dışişleri Bakanı 1 haftalık Latin Amerika turunda 6 ülkeyi ziyaret etti. 9 günde 32 bin 500 kilometre yol yapılan ziyaretlerde 18 anlaşma imzalandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.