enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği
00:25 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
00:22 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:20 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
00:18 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:03 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu’ndan Osman Kavala eleştirilerine yanıt: Türkiye’de yargı işliyor

Çavuşoğlu’ndan Osman Kavala eleştirilerine yanıt: Türkiye’de yargı işliyor
02.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Ameraki turunu tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Dönüş yolundaysa gezetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Osman Kavala kararına gelen eleştirilere tepki gösterdi. “Türkiye’de yargı işliyor” yanıtını verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Amerika turu dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gezi Parkı davasında Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasına yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Gelen tepkilerin sebebini anlıyoruz. Fonladıkları ve kullandıkları kişi hapse girdi. Türkiye’de yargı işliyor. Peki Türkiye’de hapse giren çıkan birçok insan da var. Neden bu kişinin üzerinde bu kadar çok duruyorlar. “Muhalefeti susturmak istiyorlar” diyorlar. Bu adamın siyasi partisi mi var?” diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN’IN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

Muhalefetin Suudi Arabistan’a gerçekleştirilen ziyarete yönelttiği eleştirilere yanıt veren Çavuşoğlu, “İlişkileri geliştirmek istediğinde, yok efendim sen geçmişte bize soğuktun denebilir mi? Diplomaside böyle bir şey olmaz. Bunlar diplomasi nedir bilmiyorlar. Ya da biliyorlar ve hükümeti eleştirmek için kendilerini zorluyorlar. İlişkiler kötüyken neden iyileştirmiyorsunuz diyorlar. Düzeltince de böyle diyorlar.” dedi.

RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERELERİ

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu krizin çözümünde “arka kapı diplomasisinin” önemini işaret etti. Çavuşoğlu, “Bir ateşkes anlaşması için müzakere ettikleri metne baktığımız zaman bazen ilerleme, bazen gerileme oluyor. O yüzden orada fazla umutlu olamıyoruz. Ama arka kapı diplomasisine baktığımız zaman orada umutlu hale geliyoruz.” dedi.

MISIR İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Çavuşoğlu’na, Mısır’la yürütülen normalleşme süreci de soruldu. Sürecin yavaş ilerlediğini kaydenen Çavuşoğlu, “Bakan yardımcısı ve bakan düzeyinde de olabilir. Temaslarımızı artıracağız.” dedi.

ERMENİSTAN İLE 3. GÖRÜŞME

Normalleşme süreci yürütülen diğer iki ülke ise İsrail ve Ermenistan. Ermenistan ile 3. normalleşme görüşmesi, 10 Mayıs’ta Viyana’da yapılacak.

Çavuşoğlu, o toplantı için, “Önümüzdeki süreçte atılabilecek farklı adımlar konuşulacak. Sınır tespitinin tekrar yapılması konusunda bir mutabakat vardı. Bu nasıl yapılacak?” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’E BÜYÜKELÇİ ATANACAK MI?

İsrail’e büyükelçi atanacak mı sorusuna ise, “İsrail’e 25’inde gideceğiz. Dışişleri Bakanı ile oturup değerlendireceğiz, o zaman karar vereceğiz.” yanıtını verdi.

URUGUAY’DAKİ BOZKURT İŞARETİ

Uruguay’da, Ermenistan bayrakları sallayarak protesto gösterisi düzenleyenlere Çavuşoğlu, bozkurt işareti yaparak yanıt vermişti.O anları da anlatan Dışişleri Bakanı, “Göstericiler çirkin tavırlar sergilediler. Kabul edilemez bu çirkin tavırlardan sonra biz de gereken cevabımızı verdik.” dedi.

Dışişleri Bakanı 1 haftalık Latin Amerika turunda 6 ülkeyi ziyaret etti. 9 günde 32 bin 500 kilometre yol yapılan ziyaretlerde 18 anlaşma imzalandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.