enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu Fransa Dışişleri Bakanı’yla Görüştü

Çavuşoğlu Fransa Dışişleri Bakanı’yla Görüştü
19.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’yi de konuşacağı 25-26 Mart zirvesi öncesinde Türkiye ile arasında diplomatik temaslar hız kazandı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştü.

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada iki bakan arasındaki görüşme doğrulandı, ikili ve bölgesel konularla Avrupa Birliği konularının ele alındığı belirtildi.

Fransız Dışişleri Bakanlığı’ndan ise “İki bakan, başta bölgesel meseleler olmak üzere ikili alışverişleri sürdürme konusunda anlaştılar” açıklaması geldi.

Açıklamada, İki bakanın 8 Aralık’ta telefonla görüştükleri, ardından 2 Mart’ta Cumhurbaşkanları Emmanuel Macron ve Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle bir görüşme yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, “İki bakan yaşanan gerginliklerin ardından bu görüşmeler ışığında, ikili ilişkileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerini, özellikle de 22 Mart AB Dışişleri Konseyi ve 25-26 Mart Avrupa Konseyi toplantıları çerçevesinde ele almıştır” denildi.

Cuma günü de (19 Mart) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konsey Başkanı Charles Michel ve Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferans yöntemiyle görüşecek. AB’nin Türkiye ile ilişkileri masaya yatırmaya karar verdiği 25-26 Mart liderler zirvesi öncesinde ikili ilişkilerin geldiği nokta değerlendirilecek.

AB Dışişleri Bakanları’nın zirveye hazırlık amacıyla 22 Mart’ta yapacağı Dışişleri Konseyi toplantısında da bu konu ele alınacak. AB’li bakanlar, Dış İlişkiler Yüksek Komiseri Josep Borrell’in Türkiye hakkında hazırladığı raporu da görüşecek.

Geçen yıl Şubat ayında TPAO’nun iki yöneticisini kara listeye alan AB, 25-26 Mart’ta yapılacak zirvede Türkiye’ye karşı daha sert ekonomik yaptırımları değerlendirme kararı almıştı.

Ankara, Doğu Akdeniz konusunda maruz kaldığı suçlamaları reddediyor ve AB’de teklif edilen yaptırımları taraflı olarak değerlendiriyor.

Ancak diplomatlar son dönemde hem Türkiye hem de Avrupa Birliği’nin birbirine karşı tutumunda yumuşama olduğu görüşünde.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.