enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
10:14 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:51 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:43 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
07:55 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
07:05 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 47 ilde mülkiyetindeki 508 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
00:02 Adalet Bakanı Tunç, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda konuştu
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile görüştü
23:47 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yakalama kararı bulunan eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş’in Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı
23:38 Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
23:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamenin detayları…
23:08 UL/FM sertifikalı pompalarla yangın riski azalıyor, sigorta primleri düşüyor
22:43 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik hazırlanan 2 iddianamede, şüpheliler hakkında 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi.
22:23 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına tepki gösterdi
22:12 Bolu’nun Kartalkaya otel faciasında, 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği davasının ilk duruşmasında ara karar çıktı.
21:58 HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk mal varlığını FETÖ’ye bırakmış
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin parçalanmasına kesinlikle rıza göstermeyiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CANiK ihracatta hedefi 12’den vurdu, gözünü yükseklere dikti  

CANiK ihracatta hedefi 12’den vurdu, gözünü yükseklere dikti  
19.12.2024
A+
A-

CANiK’in de bünyesinde yer aldığı Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup, 2024 yılında yurt içi satışlarını dolar bazında yüzde 25 ihracat gelirlerini yüzde 28 artırdı. Grup, 2025 yılında hedeflerini daha da büyüterek sektördeki tırmanışını sürdürmeyi amaçlıyor. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk savunma sanayinin önde gelen temsilcilerinden SYS Grup, CANiK öncülüğünde 2024 yılı boyunca etkileyici bir büyüme sergiledi.  

Yüksek katma değerli ürünlerle yurt içinde ve dışında güvenlik güçlerinin güvenilir yardımcısı olarak sorumluluklar üstlenen SYS Grup şirketleri, bu başarıyı ekonomik göstergelere de yansıttı. 

Resim önizlemesi

Grup bünyesinde faaliyet gösteren CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen silah, silah aksesuarları, uçaksavar, orta kalibre top ve uzaktan komutalı silah sistemlerinin kullanıcılara teslimatı için yoğun bir çalışma yürütüldü. Böylece tüm dünyada savunma sanayi ürünlerine talebin arttığı dönemde güvenilir bir tedarikçi olarak teslimatlar vaktinde ve sorunsuz şekilde tamamlandı. 

Bu çabalar sonunda SYS Grup’un 2024 yılı sadece Türkiye’deki yaptığı üretimlerin satış gelirleri dolar bazında yüzde 25 artarak 147,7 milyon dolardan 185 milyon dolara yükseldi. İhracat gelirleri de yüzde 28 artarak 137 milyon dolardan 175 milyon dolara çıktı. 

Resim önizlemesi

Türkiye iç pazarında ve uluslararası arenada önemli başarılara imza atan Grup, 2025 yılında hedeflerini daha da büyüterek sektördeki tırmanışını sürdürmeyi amaçlıyor. 

Grup, 2025 yılında ABD ve Birleşik Krallık operasyonlarını da kapsayan konsolide ciro hesaplamasına geçecek. Konsolide cironun 250 milyon doların üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Konsolide cironun 190 milyon dolarlık kısmının da Türkiye’deki satış gelirlerinden oluşması hedefleniyor. 

Resim önizlemesi

Satış, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri açısından oldukça yoğun bir yıl geçiren SYS Grup, 2025 yılında da bu konuda ciddi mesai harcayacak. Grup, 2025 yılında beş kıtada düzenlenecek 15 uluslararası savunma fuarına katılarak hem markalarını hem de ürünlerini daha geniş bir pazarla buluşturacak. 

Resim önizlemesi

SYS Grup – CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, başta ülkemiz olmak tüm dost ve müttefik ülkelerin güvenlik güçlerine yeni teknolojiler kazandırmak ve Türk savunma sanayisinin ihracat hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak için yüksek katma değerli ürünler geliştirme için çaba gösterdiklerini söyledi. CANiK markası ve bağlı diğer grup şirketlerinin, son olarak 2022 yılında planlaması yapılan yatırım hamlesi 2024 yılında tamamlanan altyapı yatırımları sayesinde uluslararası pazarlardaki konumunu güçlendirdiğini vurgulayan Aral, şöyle konuştu: 

Resim önizlemesi

“Elde ettiğimiz büyüme rakamlarıyla, Türk savunma sanayisini uluslararası pazarlarda başarıyla temsil edip, Türkiye’nin gücüne güç kattık. 2025’te de güçlü yatırımlarımız ve stratejik adımlarımızla büyümeye devam edeceğiz. 2025 yılında ihracat hedeflerimizi daha da büyüterek, Türk savunma sanayisinin global pazarlardaki etkisini artırmayı amaçlıyoruz. SYS Grup olarak ihracatta elde ettiğimizi başarılarla sektöründeki liderliğimiz sürdürmeyi hedefliyoruz. Bununla da yetinmeyeceğiz. 2025 yılı, son dönemdeki yatırımlarımızın ve ürünlerimizin tamamlanması ile satışlarımıza katkı vereceği son derece heyecan duyduğumuz bir dönem olacak. Bunun da etkisiyle global pazardaki gücümüzü artırmayı ve faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki yerimizi daha yukarılara çıkarmayı amaçlıyoruz.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.