Büyük Zafer 300 İHA ile göklere yazıldı

TÜHA HABER / İletişim Başkanlığı tarafından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinde 300 İHA ile “30 Ağustos Zaferi” temalı ışık gösterisi düzenlendi.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir ziyareti ile başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabulü ile devam etti kutlamalar, geçit töreninin ardından akşam da sürdü.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Komutanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Armoni Mızıkası Komutanlığı tarafından 20.30’da Zafer Bayramı’na özel konser verildi.
Konser, Cumhurbaşkanlığı ve İletişim Başkanlığı’nın YouTube kanalları ve sosyal medya hesapları ile televizyon kanallarından canlı yayınlandı.
Mücadele gökyüzüne yansıtıldı
Konserin ardından İletişim Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinde 300 insansız hava aracı (İHA) ile “30 Ağustos Zaferi” temalı ışık gösterisi düzenlendi.
Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki kenetlenmesi, seferberliği, mücadelesi ve zaferini simgeleyen figürler, görsel anlatımla gökyüzüne yansıtıldı.
Dijital Gösterim Merkezleri
İletişim Başkanlığının Bursa, Çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır olmak üzere 7 ilde kurduğu Dijital Gösterim Merkezleri de “30 Ağustos Zaferi” temasıyla ziyaretçileri ağırlandı.
30 Ağustos Zaferi’nin anlam ve önemini unutturmamak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde milletin verdiği mücadele, görsel teknolojiler kullanılarak dijital ortamda sergilendi.
Sinematik ses sistemi eşliğinde üç boyutlu resim (hologram), 360 derece video ve video haritalama (mapping) teknikleriyle 30 Ağustos Zaferi‘nin anlatılğı merkezlerde, görme engelliler için görme engelli yolu, işitme engelliler için işaret diliyle anlatım imkanı da sağlandı.
[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ağustos 2020]