enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa’da, basın mensuplarına bağımlılık ve intihar haberleriyle ilgili eğitim verildi

Bursa’da, basın mensuplarına bağımlılık ve intihar haberleriyle ilgili eğitim verildi
A+
A-

İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünce “Doğru Habercilik ve Medya Etiği Bağlamında Bağımlılık ve İntihar Haberleri” ile “Medyada Yer Alan İntihar ve Bağımlılık Haberlerinin Toplum Ruh Sağlığına Etkileri” konulu eğitim semineri düzenlendi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İl Sağlık Müdürlüğünün katkıları ve Osmangazi Belediyesinin ev sahipliğinde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen seminerde, kentte görevli yerel ve ulusal basın temsilcileri bilgilendirildi.

İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, programda yaptığı “Doğru Habercilik ve Medya Etiği Bağlamında Bağımlılık ve İntihar Haberleri” konulu sunumunda bağımlılık ve intihar olgusuyla haber dili arasındaki ilişkinin incelenmesinin hem dinamiklerin anlaşılması hem de önleyici tedbir bakımından önemli olduğunu söyledi.

Dünyada yılda ortalama 700 bin kişinin intihar ettiğini, bunun da toplumları derinden etkilediğini dile getiren Gölbaşı, gerek intihar gerekse bağımlılığın önlenebilir, tedavi ve rehabilite edilebilir olduğunu, bu farkındalık eğitimiyle rutin uygulamaların gözden geçirilmesinin amaçlandığını anlattı.

İntihar ve bağımlılık konulu haberlere medyada ve sosyal medyada yer verilirken özendirici, ötekileştirici, merak uyandırıcı dilden ve görsel içerikten uzak durulması gerektiğini vurgulayan Gölbaşı, şöyle konuştu:

“Bu vakalar nasıl haberleştirilebilir? Burada öne çıkan kavramlar var. Bütün haberlerde olduğu gibi kamu güvenliği, kamu önceliği, kamu yararının gözetilmesiyle; ayrıca mesleki ve etik ilkeler çerçevesinde inşa edilerek bu vakaları pekala haberleştirmek mümkün. İletişim Başkanlığınca hazırlanan ‘Doğru Habercilik ve Medya Etiği Rehberi‘, uluslararası örnekler ve evrensel ilkelerden derlenen sistematik bilgiler içeriyor. Bu rehberde birçok alt başlık var. Dolayısıyla bu rehber hem medya çalışanlarının işini kolaylaştırıyor hem de bu anlamda araştırma yapmak isteyenler için önemli bir kaynak olma özelliğini taşıyor.”

Gölbaşı, medya sektörüne önemli katkılar sağlayacak “Doğru Habercilik ve Medya Etiği” kitabının kurumun resmi sitesinde dijital olarak yayınlandığını ifade etti.

Ayrıca Gölbaşı, medyada yer alan bazı intihar ve bağımlılık haber örneklerini etkileşimli bir şekilde ele alarak, haberlerin kamuoyuna nasıl servis edilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım’ın selamlama konuşması yaptığı, Gemlik Devlet Hastanesinde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Akan da “Medyada Yer Alan İntihar ve Bağımlılık Haberlerinin Toplum Ruh Sağlığına Etkileri” konulu sunumu gerçekleştirdiği etkinlik, toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.