enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa siyah inciri, Çin pazarına girme yolunda

Bursa siyah inciri, Çin pazarına girme yolunda
18.05.2024
A+
A-

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) tarafından Bursa Siyah İnciri- URGE Projesi – Çin Programı Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

 

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıya Pekin Ticaret Başmüşaviri Atakan Özdemir, Pekin Tarım Müşaviri H. Gazi Kaya, Guangzhou Ticaret Ateşesi Dilan Can, Guangzhou Ticaret Ateşesi Şerife Yıldırım Demirel, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Dr. Özlem Altındişli ve URGE Projesindeki Firmalar ile Birliğimiz üyesi Firma yetkilileri katıldı.

UYMSİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF. DR. SENİH YAZGAN: ÜRETİCİLERİMİZİ SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

[UYMSİB Y.K. Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan]

Bursa Siyah İncirinin dünyaya açılması ve yeni pazarlarda yer bulabilmesi adına düzenlendiğini belirten UYMSİB Y.K. Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Çin, gelişen ekonomisi ve tüketim potansiyeli olarak ülkemiz ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerimiz için önemli bir pazardır. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kendine ait incir üretimi olmakla birlikte, gerek kalite gerekse niteliği açısından Siyah incirimizin rakipsiz olacağı bir pazardır.  Bu nedenle pazara girmemizle birlikte hak ettiği yeri bulacağına inanıyoruz” dedi.

Pekin Ticaret Başmüşaviri Atakan Özdemir ise daha önceki yıllarda kiraz ihracatında yaşanan sorunların tekrarlanmaması ve Bursa Siyah İnciri’nde daha dikkatli adımlar atılması gerektiğini belirtti. Ülkeler arası karantina protokolünün yeniden düzenlenmesiyle ihracat sorununun çözülerek, ürünün Çin Halk Cumhuriyeti’nde doğru bir strateji ile pazarda yer alabileceğini söyledi.

Siyah incir ihracatında hedef 60 milyon dolar - Aydın Denge Haber

Pekin Tarım Müşaviri Gazi Kaya da Türkiye Cumhuriyet tarihinde Çin’e sadece kiraz satıldığını hatırlatarak, “2013 yılında risk analiz raporu gönderildi. Bu raporun Çinli yetkililer tarafından güncellenmesi gerekiyor. Henüz sonuçlanmadı. Siyah incir güzide ürünlerimizden biri. Uzun vadeli tanıtım yoluyla Bursa Siyah İnciri’ni tanıtmak lazım. Urge projesi gerçekten çok anlamlı. Teknik altyapı olarak hazırız. Protokol imzalanması bizim için yeterli” diye konuştu.

Toplantıda yer alan Guangzhou Ticaret Ateşesi Şerife Demirel ise Guangzhou bölgesinde de çalışmalara destek olacaklarını belirterek protokolün bir an önce imzalanmasının önemine dikkat çekti. İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde görevli Özlem Altındişli de Çin tarafından tanımlanan karantina etmenlerinin, üç yıllık deneme sonuçlarına göre, düşük doz fümigasyon+soğuk uygulama ile elemine edildiğini ve bu yöntemlerle her hangi bir kalite ve kalıntı sorunu yaşanmadığını belirlediklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.