enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Burdur’daki yangın da kontrol altında

Burdur’daki yangın da kontrol altında
13.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Burdur’un Bucak ilçesindeki orman yangınının da kontrol altına alındığını söyleyerek, “Afette aziz milletimizle ormanlarımız için tek yürek olduk. Tüm yangınları kontrol altına aldık” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Afet Yönetim Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Herkesin cansiperane mücadele ettiğini anlatan Pakdemirli, “Şükür ki gerçekten başta orman teşkilatımıza katkısı olan tüm kamu kurum ve kuruşları, gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, belediyeler vasıtasıyla da milletçe bu işin üstesinden gelebildik. Afette aziz milletimizle ormanlarımız için tek yürek olduk. Tüm yangınları, orman kahramanlarımızın büyük mücadelesiyle kontrol altına aldık. Dün Burdur’un Bucak ilçesindeki orman yangınını kontrol altına aldık, soğutma çalışması devam ediyor” dedi.

“Büyük yangınlardan dolayı tüm ülke teyakkuz halindeydi”

Akdeniz kuşağında orman yangınlarının çıkabildiğini söyleyen Pakdemirli, “Büyük yangınlardan dolayı tüm ülke teyakkuz halindeydi. Bu teyakkuz halinden hayatın normal akışına geçiyor olmamız lazım” diye konuştu.

Av yasağı kararı

Toprakların yeniden yeşermesi için çalışma yaptıklarını kaydeden Pakdemirli, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Yaban hayatıyla ilgili kayıpların olduğunu belirten Pakdemirli, “Yaban hayatının doğru yönetimi için, doğal yaşamlarında korunması için gerekli düzenleme kararı aldık. Bu alanda bir çalışma yapıyoruz. Antalya ve Muğla’da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin 2021 ve 2022 yılında av döneminde ava kapatılması kararını aldık” dedi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Meteorolojik risk devam ediyor”

Türkiye’nin dün farklı bir afete uyandığını bildiren Pakdemirli, Sinop, Bartın ve Kastamonu’da meydana gelen sel afetlerinin hala devam ettiğini dile getirdi.

Pakdemirli, sel afetinden can kayıplarının sayısının saat saat artmaya devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum, yarın ve cumartesi günü ağır yağışın olacağını ve meteorolojik risklerin hala devam ettiği konusunu size tekrar ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımız, özellikle can kayıplarına sebebiyet vermeyecek şekilde, bu bölgelerde kendi tedbirlerini alarak yağışın ve potansiyel taşma riskinin olduğu bölgelerden uzak durma gayreti içinde olsunlar. Vefat edenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Devlet, tüm afetlerde olduğu gibi sel baskını afetinin de yaralarını saracak.”

“Yangınlarda zarar gören, telef olan hayvanlarını ve arı kovanlarını tamamını hibe olarak karşılayacağız”

Pakdemirli, her türlü orman yangınına karşı ekiplerin hazırlıklı olduğuna işaret ederek, “Bölgelerarası hava ve kara araçlarını soğutma çalışmalarını etkilemeyecek şekilde peyderpey geldikleri yere gönderiyoruz. Yangının geniş orman alanlarını etkilemesi sebebiyle arazi hazırlığı, ağaçlandırma çalışmaları için yol yapımında kullanılmak üzere diğer illerden gelen iş makinelerinin de bölgelerine sevkleri başladı” diye konuştu.

“Bugünü, büyük yangınların bitişi, toprakların yeşil vatana dönüşmesinin miladı olarak da kabul edebiliriz.” ifadesini kullanan Pakdemirli, “9 il, 30 ilçe, 191 köy ve 10 bin 829 çiftçimizle hasar tespitleri yapıldı. Yangınlarda zarar gören, telef olan hayvanlarını ve arı kovanlarını tamamını hibe olarak karşılayacağız. Ödemeler başlandı” dedi.

“Orman kahramanları dağ gibi alevlere meydan okudu”

Bakan Pakdemirli, orman kahramanlarının yeşil vatan için can yakan sıcaklıklara, dağ gibi alevlere meydan okuduklarına dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Orman işçilerimiz, kahraman Mehmetçiğimiz, polisimiz gibi korkusuz bir şekilde vatan savunması için gözlerini kırpmadan alevlerin üzerine koşuyorlar. 1923’ten bugüne kadar canlarını feda eden 125 orman şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Orman yangınlarında hayatını kaybetmiş sivil vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Yeşil vatanı korumak için onlar ailelerini geride bıraktılar. Ailelerini sahipsiz bırakmamak boynumuzun borcudur.”

Yaklaşık 1,5 ay önce bölgede çıkan yangında orman işçisi Görkem Hasdemir’in şehit olduğunu hatırlatan Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Şehidimizin aziz hatırasını yaşatmak için o ormanın Şehit Görkem Hasdemir Ormanı olarak ağaçlandırılacağı sözünü vermiştim. Bugün o alanda yapılan ağaçların temizlenmesi, arazi hazırlığı hakkında bilgi aldım. Çalışmaların önemli bir kısmının tamamlandığını öğrendim. Başta Muğla olmak üzere orman yangını çıkan tüm illerde teşkilatın bütün ağırlığını bu sahalara vererek gerekli orman yollarının yapılması, saha etütleri ve ağaçlandırmanın en kısa sürede yapılması için de iş takvimlerini hazırlıyoruz. Yanan bütün alanları yeşil vatanın bir parçası haline getiriyoruz.”

(TÜHA Haber Ajansı,13 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.