enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
00:04 ABD’nin Venezüela’ya saldırısını bir de benden okuyunuz…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bulgaristan yeniden sandık başında

Bulgaristan yeniden sandık başında
12.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’nin komşusu Bulgaristan’da son üç ay içinde ikinci kez seçimler yapılıyor. Gerb ve ITN partilerinin öne çıktığı seçimlerin ardından istikrarlı bir hükümet kurulabilme olasılığı ise yine düşük görünüyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Bulgaristan’da halk, son üç ay içinde ikinci kez sandığa gidiyor. Geçen nisan ayında yapılan parlamento seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmalarında başarı sağlanamaması üzerine erken genel seçim kararı alınmıştı. Kamuoyu yoklamalarına göre, galibiyet yarışında uzun yıllar Bulgaristan’da başbakanlık görevini yürüten Boyko Borisov’un Gerb (Avrupalı Gelişimi için Yurttaşlar) partisi ile televizyoncu-şovmen Slavi Trifonov tarafından geçen yıl kurulan ve nisan ayındaki seçimlerde sürpriz bir şekilde en fazla oy alan ikinci parti olan ITN (Böyle Bir Halk Var) önde görünüyor.

Slavi Trifonov

Slavi Trifonov

Seçim öncesi yapılan anketlere göre, her iki parti yüzde 20-21 bandında bir oy potansiyeline sahip. Bunun yanı sıra, ülkede geçen yıl yapılan hükümet karşıtı protesto gösterilerinin ardından oluşan ittifakların da parlamentoya girme şansı yüksek görülüyor.

Bu kez hükümet kurulabilecek mi?

Geçen yıl kurduğu ve genel başkanlık görevini üstlendiği populist ITN partisi ile seçimden galip çıkması mümkün görünen Trifonov, daha önce yaptığı açıklamada, hükümeti kurma görevi kendine verilirse, Bulgaristan’ın köklü partilerinden hiçbiri ile koalisyon görüşmelerinde bulunmayacağını ifade etmişti. Ancak bu durumda, ITN’nin koalisyon kurmayı düşünebileceği partilerle birlikte, 240 sandalyeli parlamentoda ancak 100-110 sandalyeye sahip olması bekleniyor. ITN’nin tek başına hükümeti kuracak çoğunluğa erişememesi durumunda kısa zaman içinde Bulgaristan’da yeniden seçime gidilmesinin olası olduğu yorumları yapılıyor.

Boyko Borisov

Boyko Borisov

Bulgaristan’da 2009 yılından bu yana neredeyse aralıksız bir biçimde başbakanlık görevinde bulunan Borisov, nisan ayındaki seçimlerde partisinin sandıktan birinci çıkmasına rağmen, bir önceki seçimlere göre yaşanan oy kaybı nedeniyle bu görevinden istifa etmişti. Borisov hükümetine karşı özellikle geçen yıl yaz aylarında ülke çapında protesto gösterileri düzenlenmiş ve eylemlerde hükümetin adının karıştığı yolsuzluk skandalları ile koronavirüs salgını ile ilgili kötü yönetime tepki gösterilmişti.

Nisan ayındaki seçimlerden sonra kurulan geçici hükümet de cuma günü düzenlenen bir seçim etkinliğinde Boyko Borisov’u, “terör ve baskı” uygulamakla suçladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.