enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bulgaristan yeniden sandık başında

Bulgaristan yeniden sandık başında
12.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’nin komşusu Bulgaristan’da son üç ay içinde ikinci kez seçimler yapılıyor. Gerb ve ITN partilerinin öne çıktığı seçimlerin ardından istikrarlı bir hükümet kurulabilme olasılığı ise yine düşük görünüyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Bulgaristan’da halk, son üç ay içinde ikinci kez sandığa gidiyor. Geçen nisan ayında yapılan parlamento seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmalarında başarı sağlanamaması üzerine erken genel seçim kararı alınmıştı. Kamuoyu yoklamalarına göre, galibiyet yarışında uzun yıllar Bulgaristan’da başbakanlık görevini yürüten Boyko Borisov’un Gerb (Avrupalı Gelişimi için Yurttaşlar) partisi ile televizyoncu-şovmen Slavi Trifonov tarafından geçen yıl kurulan ve nisan ayındaki seçimlerde sürpriz bir şekilde en fazla oy alan ikinci parti olan ITN (Böyle Bir Halk Var) önde görünüyor.

Slavi Trifonov

Slavi Trifonov

Seçim öncesi yapılan anketlere göre, her iki parti yüzde 20-21 bandında bir oy potansiyeline sahip. Bunun yanı sıra, ülkede geçen yıl yapılan hükümet karşıtı protesto gösterilerinin ardından oluşan ittifakların da parlamentoya girme şansı yüksek görülüyor.

Bu kez hükümet kurulabilecek mi?

Geçen yıl kurduğu ve genel başkanlık görevini üstlendiği populist ITN partisi ile seçimden galip çıkması mümkün görünen Trifonov, daha önce yaptığı açıklamada, hükümeti kurma görevi kendine verilirse, Bulgaristan’ın köklü partilerinden hiçbiri ile koalisyon görüşmelerinde bulunmayacağını ifade etmişti. Ancak bu durumda, ITN’nin koalisyon kurmayı düşünebileceği partilerle birlikte, 240 sandalyeli parlamentoda ancak 100-110 sandalyeye sahip olması bekleniyor. ITN’nin tek başına hükümeti kuracak çoğunluğa erişememesi durumunda kısa zaman içinde Bulgaristan’da yeniden seçime gidilmesinin olası olduğu yorumları yapılıyor.

Boyko Borisov

Boyko Borisov

Bulgaristan’da 2009 yılından bu yana neredeyse aralıksız bir biçimde başbakanlık görevinde bulunan Borisov, nisan ayındaki seçimlerde partisinin sandıktan birinci çıkmasına rağmen, bir önceki seçimlere göre yaşanan oy kaybı nedeniyle bu görevinden istifa etmişti. Borisov hükümetine karşı özellikle geçen yıl yaz aylarında ülke çapında protesto gösterileri düzenlenmiş ve eylemlerde hükümetin adının karıştığı yolsuzluk skandalları ile koronavirüs salgını ile ilgili kötü yönetime tepki gösterilmişti.

Nisan ayındaki seçimlerden sonra kurulan geçici hükümet de cuma günü düzenlenen bir seçim etkinliğinde Boyko Borisov’u, “terör ve baskı” uygulamakla suçladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.